Pénteki VIDOR videóval! A legfontosabb és legjobb pillanatokat összegezzük!
Fotó: Szarka Lajos

Nagykorú lett a VIDOR! A Fesztivált már 18. alkalommal nyitották meg a pénteken a belvárosban.

Elhangzott, az idei rendezvény mintegy 60 helyszínén, 9 nap alatt több mint kétszáz izgalmas program lesz. Dr. Kovács Ferenc polgármester a megnyitón kiemelte:

Nagy öröm számunkra az is, hogy 2 kiváló új helyszínnel bővült a VIDOR Fesztivál programja. Az egyik a Bencs Villa, amely régi pompájában tündököl, a másik pedig a Rózsakert Szabadtéri Színpad, amelyet Nyíregyháza belvárosának, kulturális negyedének egyik ékköve.

További képekért kattintson a fotóra!

A megnyitó ünnepségen beszédet mondott a kultúráért felelős államtitkár is. Fekete Péter nem érkezett üres kézzel Nyíregyházára.

A mai kultúr-kincsem, amit ide hoztam, az Országos Színháztörténeti Múzeumnak egy különleges darabja. Latabár Kálmán prömier ajándéka! Tisztelt hölgyeim és uraim, ezt a műtárgyat egy rajongója készítette a mesterről, aki a 20. század nagy nevettetője volt. Ezt a műtárgyat – egy államtitkár megteheti, hogy fehér kesztyűben elhozza és megmutassa Önöknek, hogy tapsoljunk az elődöknek, hogy tapsoljunk a nagy nevettetőknek, hogy gondoljunk rájuk.

A rendezvény egyik fő szponzora a Bige Holding csoport. Bige László elnök-tulajdonos is szólt a megnyitón.

Ez a fesztivál évről évre színvonalasabb, jobb és évről évre több embert vonz, jobb művészek és jobb előadások látnak itt napvilágot.

További képekért kattintson a fotóra!

Ezt a gondolatot erősítette meg a szervező Móricz Zsigmond Színház ügyvezető igazgatója is. Kirják Róbert kiemelte, mindig igyekeznek újítani.

Többek között a nagyszínpad hátánál látható gyönyörű LED-fal is az önök szórakoztatását fogja szolgálni – én bízom benne, hogy a koncertek sokkal inkább fel lesznek dobva ezzel a LED-fallal.

A Kossuth téri nagyszínpadon a VIDOR színházi versenyprogramjának zsűrielnöke a sokszínű teátrumi darabokról is szólt. Benedek Miklós azt mondta:

A VIDOR-on nagyon sokat tanulunk és Önök is tanulnak. Meglátjuk, hogy hányféle, milyen különböző színű a magyar színjátszás, hogy az egyik színház egy kicsit keserűbben, míg a másik gatyaletolósabban, tehát bohócosabban, a harmadik színház pedig nevetve és mosolyogva próbál önöknek tetszeni.

További képekért kattintson a fotóra!

A megnyitó elengedhetetlen zárásaként, ahogy felreppentek a színes, VIDOR feliratot formázó lufik a Kossuth téren, a Színházban is elstartolt a versenyprogram. A Fesztivál első napján a Móricz Zsigmond Sári Bírójában Esztergályos Cecília is nevettetett.

Én vagyok a darabban a bíróné, aki a nadrágot hordja otthon és minden úgy van, ahogy a nő akarja – de ez mindenhol így van, hogyha okos a feleség. Tudom ajánlani!

- mondta nevetve Esztergályos Cecília.

További képekért kattintson a fotóra!

Nemcsak a színház, hanem a Kossuth tér is megtelt már a VIDOR első napján. A Lóci játszik zenekarra és a Best of Geszti koncertre is sokan kíváncsiak voltak. Geszti Péter azt mondta:

A szerkesztési elv egyszerű volt. Hosszú évek után úgy döntöttem, hogy 'megadom magamat' a piac nyomásának, a közönség elvárásának és csinálok egy olyan műsort, amiben a volt, régebbi zenekaraimnak is a legismertebb dalait összeválogatom.

A legkedveltebb Rap-ülők és Jazz+Az számok mellett többek között újabb szerzemények, például Gringo Sztár-dalokkal is felpezsdítették a VIDOR pénteki közönségét.