Péntekenként lesz oltási akciónap a kórházi oltópontokon

Az átoltottság további növelése és a járvány újabb hullámának megfékezése érdekében a kormány továbbra is folyamatosan biztosítja az oltás lehetőségét a kórházi oltópontokon.

A húsvéti ünnepek előtt nagycsütörtökön 14 és 18 óra között is lesz oltási akciónap. A magas átoltottság és a járvány visszahúzódása miatt az oltakozási kedv jelenleg alacsony, ezért a  kórházi oltópontok nyitvatartását ehhez igazítják. Változás, hogy a kórházi oltópontok kedden és péntekenként lesznek nyitva. Keddenként csak időpontfoglalással, péntekenként akár időpontfoglalás nélkül is lehet menni oltásra.

5-11 éves gyermekek oltására szintén heti egy napot hirdetnek meg a kórházi oltópontok, ők továbbra is csak időpontfoglalással mehetnek. Az oltópontokon továbbra is öt vakcina közül lehet választani.

Kórházi oltópontok nyitvatartása az ünnepek után:

Az oltás továbbra is minden oltatlannak javasolt, a megerősítő oltás pedig azoknak, akik 4 hónapnál régebben kapták meg a korábbi oltásukat. A megerősítő oltás a 12-17 éves korosztályban is felvehető.

A negyedik oltás is kérhető/foglalható 18 év felett, ha a harmadik oltás beadása óta már eltelt 4 hónap. Azok az oltatlan személyek, akik fertőzésen átestek, várakozási idő nélkül a betegségből történt felgyógyulás után, olthatók.

Az 5-11 éves gyermekek oltása továbbra is csak előzetes időpontfoglalással lehetséges a kórházi oltópontokon vagy a házi gyermekorvosoknál.

 

Forrás: kornavirus.gov.hu