Pénteken nyit a Hunguest Hotel Sóstó, érkeznek az első vendégek
Fotó: Trifonov Éva

Túl a műszaki próbaüzemen, pénteken érkeznek az első vendégek Sóstó új szállodájába, a Hunguest Hotel lánc legújabb épületébe. Elsősorban családokat várnak, szülőket, nagyszülőket gyerekekkel, hiszen kezdődik az őszi szünet.

Ez a Sóstó Hotel ősszel. Ez nem csak az első vendég széke, az öné is lehet. Nem nehéz elképzelni a téli látványt, meg a tavaszit. A nyár aztán adja magát. Élő sövénykerítés kerül az épület köré, hiszen a szállóvendégek mellett városlakót és idegent is kiszolgálnak. Étel, ital kerül az étterem és bár asztalaira, vagy a hamarosan fedett télikertbe.

Sikeres műszaki átadás, és a próbaüzem után pénteken megnyitja kapuit, pontosabban felnyitja a sorompót a vendégek előtt a Hunguest Hotel Sóstó, a szállodalánc 27. intézménye.

Jó félházzal indulnak, ezt mutatja a november is, de a téli ünnepek is sokat igérnek. A foglalási portálok mellett a Hunguest törzsvendégei körében, hírlevélben is népszerűsítik a sóstói szállodát.

Fekete Gyula, a Hunguest Hotel Sóstó szállodavezetője elmondta:

Nagy az érdeklődés. Nem csak Magyarországról, - noha Nyíregyháza és környéke adhatja a legtöbb vendéget - Szlovákiából, Ukrajnából, Csehországból, és Lengyelországból is lesznek vendégeink. Sőt, van egy bejelentkezett német vendégünk. Nem is tudjuk honnan, de valahogyan megtalált bennünket. Kuriózumnak számít jelenleg, de reméljük, hogy jövőre sok német vendégünk is lesz.

Az utolsó simításokat végzik az épületben, megtöltik funkcióval a tereket, helyükre kerülnek a szállítóktól érkező áruk, lassan hideg lesz a hűtőtárolókban, és utoljára ízlelgetik a kiválasztott kenyeret, péksüteményt. Szerdán lesz a próbafőzés, a legkorszerűbb sütő-főző eszközökkel felszerelt konyhában, melynek séfje 6 esztendőt töltött Svájcban. Félpanziós, büférendszerű étkezést kínál a szálloda. A hagyományos magyar konyha – mondjuk az újházi tyúkhúsleves, rántott szelet és marhapörkölt – mellett újdonságokat, korszerű ételeket is kínálnak a vendégeknek, de nem minimalista stílusban.

Ami a legfontosabb az, hogy a várossal van kapcsolatunk, így az Aquarius Fürdőre és Parkfürdőre épült rá a szálloda. Közvetlenül fűtött folyosón tudnak átmenni a vendégek az uszodába és az élményfürdőbe, gyógyhelyekre is, tehát reméljük, jelentős gyógyturizmusra is számíthatunk. Nagy előnye tehát az épületnek a közvetlen kapcsolat.

- fogalmazott a szállodavezető.

A minimalista stílusban épült négy csillagos szállodában 123 szoba van. Kettő mozgássérült vendégek számára, 3 lakosztály, 8 apartman, és a kétagyasok közül 40 összenyitható.

250 férőhelyes konferenciaterem előadótermekkel áll rendelkezésre. Novemberben egészségügyi és mezőgazdasági szakemberek gyűlnek itt össze.

A szálloda vezetője Emődről jár Nyíregyházára, bár 15 évig a Hunguest hajdúszoboszlói egységeit vezette. Sóstó iránti vonzalma egyelőre abban nyilvánul meg, hogy reggel 6-tól este 10-ig dolgoznak -  több mint nyolcvan munkatársával -, és szenvedéllyel élik meg egy új szálloda megnyitása, bevezetése körüli valamennyi teendőt.