Péntek délután helyére került a  2019-es városi karácsonyfa – 16 méter!
Fotó: Szarka Lajos

Pénteken délután helyére került a  2019-es városi karácsonyfa, mely közel 16 méter magas, és több mint 40 éves. Egy kertvárosi család ajánlotta fel. A tűzoltóság és a NYÍRVV szakemberei küzdelmes órák után szállították szokott helyére a fát, melynek díszei idén arany-fehér színben pompáznak.

Nemcsak a mesékben, de a valóságban is édes-szomorú történet a karácsonyfa csillogása. November 15-én elhagyta 40 éves lakhelyét az idei város fája, hogy aztán emberek ezreinek okozzon boldogságot díszeivel, illatával, a köré szervezett eseményekkel.

Felajánlottuk a városnak a fenyőfánkat. 42 évvel ezelőtt ültettük, és most már olyan nagyra megnőtt, hogy szeretnénk, ha mindenki együtt örülhetne a fenyőfánknak.

– árulta el kameránknak Győrösi Sándorné.

Kora délelőtt, szemerkélő esőben, ködfátyolban érkeztek a járművek és a szakemberek, hogy sikeresen, balesetmentesen kivágják a kertvárosi vasutas utcában álló fenyőfát, mely közel 16 méter magasra nőtt.

Kavalecz Róbert, a NYÍRVV Nonprofit Kft. irodavezetője kiemelte:

Az idei évben is lakossági felajánlásból származik a város fenyőfája. Nagyon sok segítséget kapunk a katasztrófavédelemtől, de a NYÍRVV, illetve az E.on-os kollégák segítségével tudjuk most ezt a fát kiemelni és biztonsággal beszállítani a Kossuth térre.

A darukezelők után jöttek az E.on munkatársai, hiszen áramtalanítani kellett a Kertváros érintett részét.

A sikeres akció után egy tréler várta a fát az utca végén, mely rendőrségi biztosítás mellett beszállította a Kossuth térre. Péntek délután már felállították a fenyőt, majd a következő két hétben feldíszítik. Szokás szerint jönnek az óvodások, felakasztják saját készítésű ajándékaikat, majd a fára kerülnek az arany-fehér díszek is, illetve a 2 kilométer hosszú fényfüzér.

December 1-től, advent első vasárnapjától várja a színes forgatag a városlakókat és a vendégeket. Az első gyertyát is ezen a napon gyújtják meg, és felkapcsolják az ünnepi fényeket. A Luther utcán és a Dózsa György úton új díszvilágítást szereltek. Újabb jégcsapok kerültek a Városháza épületének homlokzatára is.

A téren pedig további platánok lépnek elő az ünnepi fénybe. Bővül a forgatag területe, így több árus kínálja majd portékáit. A díszkivilágítás vízkeresztig, vagyis január 6-ig tart.

Kapcsolódó galéria

Megérkezett a város karácsonyfája - 2019