Példaképek közelről - Kétszeres Európa-bajnok volt az Aqua SE vendége

Kétszeres Európa-bajnok vízilabdázót látott vendégül az Aqua SE. A nyíregyházi klub folytatta a Példaképek közelről nevet viselő sorozatát. Ezúttal Vincze Balázs, korábbi válogatott játékos mesélt pályafutásáról. 

Sikeres szezon van az Aqua SE háta mögött. A vízilabda együttes csapatai érmeket szereztek, de a legnagyobb öröm számukra az volt, hogy birtokba vehették az új uszodát. De nem mondtak le a korábbi programokról sem, így idén nyáron is folytatódik a  "Példaképek közelről” eseménysorozat, melynek keretében Dr Vincze Balázs látogatott el idén elsőként Nyíregyházára.  Az AQUA Sport Egyesület és az UVSE együttműködésének eredményeként az Európa-bajnok, világbajnoki ezüstérmes, kétszeres BEK győztes szakember, aki jelenleg az UVSE OB I-es csapatának vezetőedzője mesélt a nyíregyházi pólós fiataloknak sportról, életről, nagy csatákról és jövőről. 

- Rengeteget kaptam a vízilabdától. Barátokat, kapcsolatokat, élményeket, kudarcot és sikert egyaránt. Megtanultam csapatban dolgozni, ez lett az életem. És megtanultam azt is, hogy fontos képezni magam. Nem akartam én Petrocelli lenni, az ügyvéd, aki minden bűncselekményt megold, de tudtam, hogy szükség van a jogi diplomára. Amikor befejeztem pályafutásomat, már a munkahelyem is megvolt egy ügyvédi irodában, amikor edzőnek hívtak. Ezzel eldőlt, hogy az én életem már örökre a vízilabdáé marad – mondta Dr. Vincze Balázs. 

A trénerrel két fiatal tehetség, Korényi Balázs és Barics Bence is ellátogatott az AQUARIUS Élmény- és Parkfürdő területén tartott rendezvényre. A program két hét múlva folytatódhat. 

- Voltak már itt bajnokok, olimpikonok, világbajnoki helyezettek. Legközelebb a női válogatott tagjai közül szeretnénk vendégül látni játékosokat, de itt meg kell várnunk az olimpiai keret kihirdetését. A gyerekek nagyon élvezik az előadásokat, és hogy találkozhatnak személyesen a sportolókkal – mondta Szakács Roland, az Aqua SE elnöke.

Mivel a nyíregyházi klub jó viszonyban van az UVSE-vel, így azt tervezik, az egyik bajnoki forduló házigazdája Nyíregyháza lesz ősszel. Ekkor a Aqua SE fiataljai játék közben is láthatják a legjobb pólósokat.