Pályázati felhívás – Két évszázad emlékezete a mai fiatalok körében
Fotó: Illusztráció

A Bessenyei György Irodalmi és Művelődési Társaság és az Evangélikus Kossuth Lajos Gimnázium pályázatot hirdet 7-8. osztályos és 9-12. osztályos diákok számára Madách Imre és Petőfi Sándor születésének valamint a Himnuszunk megírásának 200. évfordulója tiszteletére.

A kiírók olyan egyéni hangvételű, kreatív, írott vagy vizuálisan megfogalmazott pályaművek elkészítését várják, amelyeket e három jeles évforduló inspirál.

A zsűri azt várja el, hogy a fiatalok bemutassák, mit jelent számukra Madách, Petőfi életműve és Kölcsey Ferenc Himnuszának gondolatai.

Témák:

1. PetőFiai

2. „Isten áldd meg a magyart…” – Áldás és átok a magyarság történelmében

3. "Mondottam, ember: küzdj és bízva bízzál!" – De miért és miben?

Kategóriák:

1. Hagyományos, írásban megfogalmazott pályamű (novella, esszé, elbeszélés, stb.)

Formai feltételek: Times New Román 12-es betűmérettel maximum 15.000 karakter terjedelem (szóközzel), 1,5-ös sortávolsággal.

2. Vizuálisan megfogalmazott pályamű (film, prezentáció, stb.)

A mondanivaló technikai eszköz segítségével készített képi megjelenítése. Formája szabadon választott, terjedelme: max. 10 perc.

A pályázás módja:

A pályaműveket, a téma és kategória megjelölésével az alábbi e-mailcímre, jeligével kérik benyújtani: bessenyei.tars@gmail.com

A beérkezés határideje: 2023. március 20.

A pályaművek bírálata anonim módon történik. Az eredményről a pályázókat értesítik.

Információ: dr. Kührner Éva elnök, e.kurner@gmail.com

A legjobb pályamunkák készítői jutalomban részesülnek, és publikálási lehetőséget kapnak a Társaság Almanachjában, illetve a vizuális kategória nyertesei pályaművüket bemutathatják a Bessenyei Társaság 2023. áprilisi emlékülésén.