Öt érem az utánpótlás bajnokságról

Jól szerepeltek a Nyíregyházi Sportcentrum úszói az Utánpótlás Rövidpályás Bajnokságon. Barna Bianka Dorottya és Barkóczi Roland öt éremmel tért haza. A hétvégén hazai környezetben versenyezhetnek a Szabolcs Kupán. 

Szegeden rendezték az I. Utánpótlás Rövidpályás Úszó Bajnokságot. A Nyíregyházi Sportcentrum versenyzői közül Barkóczi Roland bár kisebb sérüléssel bajlódott, remekül úszott, és 200 mellen ezüst, 50 mellen bronzérmet szerzett. 

- Nem a legjobb formában készülhettem, mert volt egy vállfájdalmam, de igyekeztem a legjobb eredményt elérni, és ez sikerült. Mozgalmas évem volt, de szeretnék jövőre még eredményesebb lenni – mondta Barkóczi Roland, a Sportcentrum úszója. 

Barna Bianka Dorottya számára nagyon hosszú volt az idei szezon, számos nemzetközi versenyen indult. Az utánpótlás bajnokságon 8 számban állt rajthoz, és 200 mellen senki nem tudta legyőzni, valamint további két ezüstöt szerezve három éremmel tért haza. 

- Nagyon sok egyéni és váltó számban is indultam. Úgy érzem jól sikerült a verseny, mindhárom mellúszó számban dobogóra állhattam, és vegyesben is egyéni csúcsot javítottam, így elégedett vagyok - mondta Barna Bianka Dorottya, a Nyíregyházi Sportcentrum úszója. 

A szakmai stáb elégedett volt a versenyzők teljesítményével. A hétvégén Nyíregyházán rendezik a Szabolcs Kupát, az év utolsó versenyeként. Több mint 200 úszó érkezik. 

- Most kaptak egy kis pihenőt a bajnokságon résztvevő versenyzők, de sajnos nem mindenki egészséges, így lehet lesz hiányzónk. Ami különlegesség, hogy Hatházi Dóra is rajthoz áll, aki Amerikában készült az elmúlt hónapokban - mondta Urbin Tamás vezetőedző. 

A Szabolcs Kupa nemzetközi lesz, Szlovákiából és Romániából is érkezik egy-egy együttes. A nevezési határidő még tart, így nem kizárt, hogy további klubok is Nyíregyházára jönnek. A versenyeket szombaton és vasárnap rendezik a Városi Sportuszodában.