Élményekben gazdag testvérvárosi látogatás a Bem József Általános Iskola meghívására

A Nyíregyházi Bem József Általános Iskola meghívására december 7-én Nyíregyháza testvérvárosából, Rzeszówból lengyel gyerekek és tanáraik látogattak el a megyeszékhelyre. 

A két iskola évek óta jól működő testvériskolai kapcsolatot tart fenn, fontosnak tartva a lengyel-magyar baráti kapcsolatok ápolását.

A vendéglátók színes programokkal kedveskedtek a rzeszówi iskolásoknak. Közösen ellátogatták a Városházára, ahol Dr. Ulrich Attila Nyíregyháza Megyei Jogú Város alpolgármestere köszöntötte őket. Látogatásuk során megismerkedtek a város nevezetességeivel, ellátogattak az állatparkba és az élményfürdőbe is.

Az angol nyelv gyakorlásán túl lehetőség adódott a lengyel és a magyar kultúra kölcsönös megismerésére is. Ez alkalommal egy közös tánctanulás során a lengyelek nemzeti táncával, a polonézzel ismerkedhettek meg a gyerekek és tanáraik. Az adventi készülődés jegyében bepillantást nyerhettek egymás karácsonyi néphagyományaiba, kézműveskedéssel hangolódtak az ünnep varázsára magyar barátaikkal együtt.

A nyíregyházi találkozó nem az első alkalom volt. A két iskola közötti barátság 2017 óta töretlen. Most már évente három alkalommal is sikerül hosszabb-rövidebb időt együtt tölteni. Tavasszal Rzeszówban, majd nyáron, Balatonbogláron, ősszel pedig Nyíregyházán. A gyerekek között folyamatos a kapcsolattartás, hiszen közösségi oldalakon egész évben tartják a kapcsolatot egymással.

A rzeszówi 21. számú általános iskola diákjai és pedagógusai sok élménnyel és új ismeretekkel térhettek haza, várva a mielőbbi találkozást magyar barátaikkal.

A testvériskolai kapcsolat Nyíregyháza MJV Önkormányzata, a Waclaw Felczak Alapítvány és a Nyíregyházi Lengyel Önkormányzat támogatását is élvezi.

 

Forrás: Nyíregyházi Bem József Általános Iskola

Kapcsolódó galéria

Élményekben gazdag testvérvárosi látogatás a Bem József Általános Iskola meghívására