Öt centi hó, viharos szél, ónos eső – marad a télies időjárás
Fotó: Illusztráció

Vas és Somogy megyében az ónos esőre is figyelni kell, a legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +5 fok között várható csütörtökön.

Csütörtök napközben egyre többfelé vékonyodik, szakadozik, gomolyosodik a felhőtakaró, de főként az északkeleti, keleti megyékben egész nap több maradhat a felhőzet. Elszórtan, de a keleti tájakon egy összeáramlás mentén akár tartósabban is számíthatunk hózáporra, havazásra. Estére jelentősen gyengül a csapadékhajlam – írja honlapján az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az ország nagy részén erős, a Dunántúlon sok helyen viharos lesz az északnyugati szél, csupán az északkeleti tájakon maradhat mérsékelt a légmozgás.

A legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +5 fok között várható.

Késő estére 0 és -6 fok közé hűl le a levegő.Este alapvetően kevés felhő lesz az égen, de legfőképpen az északkeleti, keleti megyékben, valamint az Északnyugat-Dunántúlon időszakosan több lehet a felhőzet. Hózápor legfeljebb néhol fordulhat elő. Az északnyugati szél fokozatosan veszít erejéből. A hőmérséklet hajnalban általában -2 és -8 fok között alakul, de a szélcsendes, hóval borított, derült tájakon ennél hidegebb is lehet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki a viharossá fokozódó szél veszélye miatt a dunántúli megyékre, a várt legerősebb széllökések meghaladhatják az óránkénti 70 kilométert.

Nem csak erős szélre, de gyenge ónos esőre is figyelmeztettek két megyére.

Ezen kívül 5 centimétert meghaladó hó hullhat a keleti megyékben 12 órán belül.

 

Forrás: hirado.hu