Ösztöndíj a Wesselényi karácsonyfája alatt – Tehetségeket támogatnak
Fotók: Trifonov Éva

Nyolcadik alkalommal adott át ösztöndíjat a Szabolcsi Ferenc Emlékére a Wesselényis Szakképzésért Alapítvány december 20-án.

Az eseményre ezúttal is a Nyíregyházi SZC Wesselényi Miklós Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma meghitt hangulatú karácsonyi ünnepségén került sor. Az alapítványt az intézmény egykori igazgatóhelyettese emlékére hívta életre a családja 2010-ben, hogy támogassa azokat a tehetséges és szorgalmas, szakmát tanuló wesselényis diákokat, akik számára jól jön a segítség.

A néhai kiváló pedagógus felesége, Szabolcsiné Kántor Éva beszédében felidézte, az idén volt tíz esztendeje, hogy férje, aki évtizedeken keresztül ennek az intézménynek volt tanára, gyakorlati oktatásvezetője, illetve igazgatóhelyettese, autóbaleset következtében életét vesztette. A pályafutása során sokat tett a szakképzés fejlesztéséért, amelynek megjelent publikációi is őrzik emlékét. Az eltelt évek során huszonhat diák részesült ösztöndíjban. Kiemelte: családja valamennyi tagja számára öröm, hogy hozzájárulhatnak néhány fiatal karácsonyának szebbé tételéhez. Ezt többek között az alapítvány számára felajánlott 1 százalékok, valamint hazai és külföldi barátaik támogatása teszik lehetővé. Külön megköszönte Ronen Dorfan önzetlen segítségét.

Kiemelte annak jelentőségét, hogy kezdetektől fogva támogatja tevékenységüket az iskolavezetés és a tanári kar. A pályázatot benyújtott diákok közül a kuratórium döntése alapján ebben az esztendőben a következők részesültek ösztöndíjban: Fodor Cintia informatikai rendszergazda, Andrási Anett divat- és stílustervező, Andrási Richárd számítógépszerelő-karbantartó, Hajzer Gábor és Hamza Tamás asztalos tanulók.