Összehangolt közlekedésrendészeti ellenőrzés a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársaival

A közlekedők a közúti balesetek számának csökkentése érdekében a közeljövőben is számíthatnak hasonló ellenőrzésekre a Vásárosnaményi Rendőrkapitányság illetékességi területén.

A Vásárosnaményi Rendőrkapitányság 2020. január 29-én a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Adó- és Vámigazgatóságával együttműködve fokozott közlekedésrendészeti ellenőrzést tartott illetékességi területén. A demonstratív jelenlét elsődleges célja a belföldi mellett a külföldi honosságú tehergépjárművek, valamint a mikrobuszok és az autóbuszok ellenőrzése volt. Az egyenruhások kiemelten vizsgálták a személy- és teherszállítás, valamint a vezetési- és pihenőidő szabályainak betartását, illetve azt, hogy a nehéz tehergépjárművek vezetői a KRESZ által részükre meghatározott főútvonalakat használják-e lakott terülten kívüli közlekedésük során.

A rendőrök az összehangolt ellenőrzés ideje alatt 19 esetben szabtak ki helyszíni bírságot nehéz tehergépkocsik sofőrjeivel szemben, akik a fizetős útszakaszok helyett jogosulatlanul alsóbbrendű utakon közlekedtek. Biztonsági öv használatának elmulasztása miatt 5 fővel szemben szabtak ki közigazgatási bírságot, kisebb súlyú közlekedési szabálysértések elkövetése miatt pedig 23 főt részesítettek figyelmeztetésben.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai egy járművezető esetében fedtek fel szabálytalanságot vezetési- és pihenőidő betartásával kapcsolatban, akivel szemben a vásárosnaményi rendőrök közigazgatási hatósági eljárást kezdeményeztek.

A közlekedők a közúti balesetek számának csökkentése érdekében a közeljövőben is számíthatnak hasonló ellenőrzésekre a Vásárosnaményi Rendőrkapitányság illetékességi területén.

… hogy mindenki hazaérjen!

 

Forrás: police.hu