Összehangolt közlekedésbiztonsági ellenőrzést tartottak Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében
Fotó: police.hu

A rendőrök számos esetben intézkedtek közlekedési szabályszegések miatt, ittas járművezető ezúttal nem volt.

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály Forgalomellenőrző Alosztálya, a Tiszavasvári Rendőrkapitányság és a Készenléti Rendőrség Nyírbátori Határvadász Bevetési Osztálya munkatársai tartottak közös, összehangolt közlekedésbiztonsági fokozott ellenőrzést 2021. február 16-án megyénk útjain. Az elsődleges cél a közúti közlekedési balesetek megelőzése volt, a legfőbb baleseti okok közé tartozó jogsértéseket elkövető járművezetők kiszűrése által.

Az összehangolt rendőri ellenőrzés alatt tizenhárom gyorshajtóval szemben intézkedtek a rendőrök, és szabtak ki a túllépés mértékétől függően közigazgatási, vagy helyszíni bírságot. Vezetés közben kézben tartott mobiltelefon használata miatt 3, a kötelező haladási irány figyelmen kívül hagyása miatt 1, a záróvonal átlépése miatt 3, tilos jelzésen áthaladás miatt 1, a biztonsági öv használatának elmulasztása miatt 3 járművezetővel szemben intézkedtek, és szabtak ki a rendőrök bírságot. Öt járművezetővel szemben azért kellett intézkedniük, mert nem biztosítottak áthaladási elsőbbséget a kijelölt átkelőhelyen közlekedő gyalogosoknak. Mindezeken túl számos esetben alkalmaztak kisebb fokú szabályszegés elkövetése miatt figyelmeztetést, vagy szabtak ki helyszíni bírságot. Szabálysértési eljárást 6 esetben kezdeményeztek lejárt műszaki érvényesség, okmányok hiánya, nem megfelelő műszaki állapotban lévő járművel közlekedés miatt. A megállított járművezetők ittasság-ellenőrzésen is átestek, ezúttal egyetlen gépkocsivezető sem bizonyult ittasnak.  

Kérjük, hogy a közúti tragédiák elkerülése érdekében a közlekedési szabályokat mindig tartsák be. Ne feledjék, a sebességtúllépés és az ittas járművezetés a legfőbb baleseti okok közé tartoznak, a passzív biztonsági eszközök pedig életet menthetnek. Ne feledjék, megfelelő körültekintéssel, és a sebesség helyes megválasztásával a közúti tragédiák megelőzhetők.

hogy mindenki hazaérjen!

 

Forrás: police.hu