Országos Meteorológiai Szolgálat: szégyenlősen bújkál előlünk a napocska

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában -1 és +5 fok között valószínű.

Túlnyomóan borult, párás időre számíthatunk, inkább csak kisebb körzetekben válhat átmenetileg szakadozottá a felhőzet 0 olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján. 

A csapadék a Dél-Dunántúlra, illetve a délkeleti határra szorul vissza, és már mindenütt eső lesz a jellemző. Északnyugat felől a délelőtti óráktól ismét elered az eső, ám az ország északkeleti harmadát várhatóan nem érinti a csapadék, azonban a ködös tájakon ott is előfordulhat szitálás, esetleg ónos szitálás.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában -1 és +5 fok között valószínű, de a nyugati határnál ennél egy-két fokkal enyhébb idő is lehet. Késő este -3 és +5 fok közötti hőmérsékleti értékeket mérhetünk.

Mindenhol visszavonta a korábban ónos eső veszélye miatt kiadott veszélyjelzését az Országos Meteorológiai Szolgálat szerda hajnalra.

Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzés alapján előbb elsőfokúra mérsékelték, hajnalra pedig valamennyi járásban vissza is vonták az ónos eső veszélye miatti riasztásokat.

Az északkeleti határvidéken a havazás reggelig kitarthat. A térségben reggelig 4 centiméter körüli friss hó hullhat, de lokálisan az 5 centimétert is meghaladhatja a friss hóréteg – tették hozzá.

 

Forrás: hirado.hu