Országos Meteorológiai Szolgálat: estétől hótakaró alá kerülhet az ország

Kedden a Tiszántúlon és délkeleten erősen felhős, borult idő várható némi hószállingózással, másutt hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. A déli óráktól északnyugat felől egy frontális felhősáv érkezik, fokozatosan mindenütt beborul – közölte honlapján az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Kora estétől északnyugat felől csapadékhullás veszi kezdetét: eleinte vegyes csapadék valószínű (ónos eső is lehet átmenetileg), majd késő estétől már egyre nagyobb területen havazni kezd. A délnyugati szél helyenként megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden -1 és +4 fok között várható, a naposabb helyeken lesz a melegebb. Késő estére +1, -3 fok közé csökken a hőmérséklet.

Az éjszaka első felében erősen felhős vagy borult lesz az ég, majd nyugat felől szakadozni kezd a felhőzet. Északon, illetve főként a Dunától keletre többfelé várható hószállingózás, havazás, reggelre egyre inkább csak keleten eshet. Az északnyugati szél megélénkül, az Észak-Dunántúlon meg is erősödik. A késő esti +1, -3 fokról hajnalra 0, -5 fokra csökken a hőmérséklet.

 

Forrás: hirado.hu