Országos Meteorológiai Szolgálat: eső, zápor, 30 fok és napsütés is vár ránk a hétvégén

Pénteken az északi tájakon délelőtt megszűnő csapadék várható, majd napközben szórványosan záporok, helyenként zivatarok alakulnak ki. A legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 30 fok között alakul, északon, északnyugaton lesz a leghűvösebb, míg délkeleten a legmelegebb. A fronthatások miatt azonban sok a bizonytalanság és összességében ez a változékony idő várható a hétvégén is – olvasható a met.hu előrejelzésében.

Zivatarveszély miatt az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat. Napközben eleinte főként az ország északi, északkeleti

felén, majd később délnyugaton, délen alakulhatnak ki helyenként zivatarok (egy-egy heves zivatar is lehet), amelyeket viharos erejű széllökések kísérhetnek, és kisebb jég is előfordulhat.

Eleinte többfelé élénk, az Alföldön néhol erős lesz a szél, majd délutántól többfelé megerősödik, zivatarban viharossá is fokozódhat. A leghidegebb órákban 5–13 fok lesz.

Napközben 14–30 fokig melegszik a levegő, északon, északnyugaton lesz a leghűvösebb, míg délkeleten a legmelegebb idő.

Szombaton néhol kisebb eső, zápor előfordulhat. A hőmérsékleti minimum 5–12, a maximum 16–23 fok között valószínű, északnyugatról délkelet felé haladva várható a melegebb idő.

Vasárnapra virradóra az ország déli felén szórványosan, napközben néhol lehet eső, zápor. Napközben több órára kisüt a nap is. A legalacsonyabb hőmérséklet 7–13, a legmagasabb hőmérséklet 20–25 fok között valószínű – olvasható az előrejelzésben.

 

Forrás: hirado.hu