Örökbefogadni egy kutyát vagy egy macskát? Igen! Lehetőségek és előnyök összegzése
Örökbefogadni egy kutyát vagy egy macskát? Igen! Lehetőségek és előnyök összegzése

Főleg Nyugat-Európában ’divat’ örökbefogadni egy-egy utcára került, gyepmesteri vagy alapítványi telepen gazdira váró állatot. Kutyák és macskák sokasága várja Nyíregyházán is, hogy társ legyen például egy egyedül élő úrnál vagy egy kisgyermekes családnál.

A lehetőségek tárháza (sajnos) igen nagy. Többek között a Nyíregyházi Állategészségügyi Telepen is van lehetőség örökbefogadásra. A Szállási utca 128. szám alatt megannyi négylábú várja leendő gazdiját.

Most olvasom vissza, azt írtam, hogy négylábú. Pedig akadnak háromlábú szeretetgombócok is, hiszen sok az amputált lábú kutyus, cica. Van erre példa az Állatbarát Alapítványnál is – nem riasztja vissza a szervezet munkatársait, ha például nyílt töréssel kerül be hozzájuk egy-egy kutyus. Segítenek, ahogy erejük és lehetőségük engedi! Például a közelmúltban Merlin, a kis tacskó fiú is súlyos sérüléssel került látókörükbe. A szükséges amputáció után az ivartalanításon is túlesett Merlin és pár hét alatt gazdásodott is! Az alapítványhoz kerülése első napjától figyelemmel kísérte őt egy fiatal pár, november elején végül elhagyhatta átmeneti, Csatorna utcai lakhelyét a tacskó fiúcska.

Az Állatbarát-nál egyébként készülnek a hideg időre! Hamarosan teljesen elkészül a ’kölyökház’, ahol a csepp ebek elkülönítve lesznek. Erre szükség is van, hiszen körülbelül 60 kennel áll rendelkezésükre, ami 120-130 kutyus elhelyezésére lenne alkalmas. Ám most közel 200 eb tölti napjait a Csatorna utcai telephelyen. Akad, amelyik csak pár napja, de akad olyan kutya is, amely már több éve él ott. A teltházas Alapítvány kéri, aki csak teheti, fogadjon örökbe kutyát-cicát. A munkatársak és a már örökbefogadáson túlesett gazdik visszajelzése is bizonyítja, egy-egy örökbefogadott állat hihetetlenül hálás!

Szerző: Rutkai