Orbán Viktor is részt vett az Operatív Törzs szombati ülésén

Orbán Viktor is részt vett az Operatív Törzs szombati ülésén
Orbán Viktor is részt vett az Operatív Törzs szombati ülésén

Orbán Viktor miniszterelnök a Facebook-oldalán osztotta meg, hogy ő is részt vett az Operatív Törzs szombat reggeli ülésén.

Erős reggel volt, az egészségügyi védekezést tekintette át az Operatív Törzs. Az egészségügy felkészült a járvány következő hullámának kezelésére, több mint 10 ezer szabad ágyunk van, ha romlana a helyzet. A lélegeztetőkészülékek rendben vannak a kórházi kapacitások szinte korlátlanul állnak rendelkezésre, tehát ellátatlanul egyetlen magyar ember sem marad, ha elkapja a vírust.

- mondta Orbán Viktor.

Arról is beszélt a kormányfő, hogy a szerdai kormányülésre előkészítettek több döntést. Érvényesíteni akarják azokat a szabályokat, amit a maszkviseléssel, a boltok, tömegközlekedési eszközök használatával kapcsolatban kidolgoztak,

tisztelettel kérjük az embereket, hogy tartsák be ezeket a szabályokat, de hogy ha nem tartják be, most már szankciókat is kell hozzá kötnünk.

Az iskolákat tudjuk üzemeltetni, három iskolát kellett bezárnunk eddig és 16 óvodát, a többi helyen az oktatás többé-kevésbé megszokott rendben zajlik. Október elsejétől az iskolába történő belépéskor lesz kötelező hőmérsékletvizsgálat is.

Közel vagyunk ahhoz, hogy a tesztek hatósági árát meg tudjuk határozni

- mondta a miniszterelnök, az árról a szerdai kormányülésen döntenek majd. Az influenza elleni védőoltást, amit önkéntesen lehet kérni, ingyenessé tudják tenni az egész országban. 

Most pedig megyek a gazdasági szakemberekkel való egyeztetésre, mert a védekezés egyik célja, hogy mentsük az emberéletet, a védekezés másik célja pedig, hogy megvédjük Magyarország működőképességét, nem béníthat meg bennünket újra a vírus!

- zárta nyilatkozatát a miniszterelnök.

 

Forrás: origo.hu