Operatív törzs: Országszerte nőtt a mentőkapacitás
Operatív törzs: Országszerte nőtt a mentőkapacitás

Újabb 50 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 3263-ra nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt nyolc idős krónikus beteg. Ezzel 413-ra emelkedett az elhunytak száma, 933-an pedig már gyógyultan távoztak a kórházból – közölte Gál Kristóf a rendőrség szóvivője az operatív törzs vasárnapi online tájékoztatóján.

Hozzátette: az aktív fertőzöttek száma 1917 fő. Az aktív fertőzöttek 62 százaléka, az elhunytak 79 százaléka, a gyógyultak 54 százaléka budapesti vagy Pest megyei. Az elhunytak 72 százaléka fővárosi vagy Pest megyei.

Cél, hogy mielőbb munkát találjon mindenki

Schanda Tamás az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára az operatív törzs vasárnapi sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a koronavírus pusztító hatással van a munkaerőpiacra, de a kormányzat fokozatosan és szigorú menetrend szerint indítja újra a gazdaságot.

Nincs okunk arra, hogy a válságkezelés során más irányba haladjunk, mint korábban” – tette hozzá, kihangsúlyozva, hogy amennyi munkahelyet a vírus tönkre tesz, annyit hoz létre a kormányzat.

 

Az elmúlt évtized bizonyította: a magyar emberek tudnak és akarnak is munkából élni

– mondta.

Már eddig több mint 160 ezer ember van, aki elvesztette a munkáját és segítségért fordult a kormányhoz.

Egy hét alatt megtízszereződött a bértámogatást igénylők száma

163 064 olyan állampolgár van, aki segítségért fordult a kormányhoz azért, mert nincs munkája. Célunk, hogy ők is mielőbb munkához jussanak” – húzta alá.

Hozzátette, hogy a gazdaságvédelmi akcióterv második szakasza éppen ezért a munkahelyek védelmére és újrateremtésére összpontosít.

Schanda Tamás közölte: a pénteki zárási adatok szerint 3953 munkáltató igényelte közel 54 ezer dolgozó részére a kormányzati bértámogatást.

Ez azt jelenti, hogy egy hét alatt megtízszereződött a jelentkezések száma” – emelte ki.

Hozzátette: a kérelmek elbírálása folyamatos, nyolc munkanapon belül döntenek az igénylésekről. A támogatással élő munkavállalók többsége a nagyobb vállalatok dolgozói közül került ki.

Korszerű eszközökkel vette fel a harcot az OMSZ

Az Országos Mentőszolgálat mindig is felkészült volt a rendkívüli helyzetek elhárítására – Csató Gábor, az OMSZ főigazgatója.

Az elmúlt időszak fejlesztései nagy mértékben hozzájárultak ahhoz, hogy feladatainkat a legmagasabb színvonalon tudjuk végezni” – fejtette ki. Hozzátette: az elmúlt néhány órában újabb 40 autót kapott az OMSZ.

 

Országszerte növeltük a mentőkapacitást

– hangsúlyozta.

Kiemelte: felkészültek arra, hogy szükség esetén minden egészségügyi végzettséggel rendelkezőt bevonjanak a munkába.

Egy nap alatt 564 alkalommal intézkedtek a rendőrök Pest megyében

A mai napig elrendelt és hatályban lévő hatósági karanténok száma: 10 356 – ismertette a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának munkatársa.

Kiss Róbert alezredes elmondta: a kijárási korlátozás megszegésével összefüggő magatartással kapcsolatban 564 alkalommal intézkedtek a rendőrök az elmúlt 24 órában Budapesten és Pest megyében.

 

hirado.hu