Okmánycsere: szombattól rendkívüli hétvégi nyitvatartás a kormányablakokban

Ezen a hétvégén már nyitva vannak a kormányablakok a június 30-án lejáró személyazonosító okmányok cseréje miatt érkező ügyfelek előtt.

Budapest és Pest megye valamennyi kormányablaka, vidéken pedig több mint 120 kijelölt kormányablak fogadja az ügyfeleket szombaton és vasárnap 8 és 14 óra között, ezzel növeljük az ügyfélszolgálatok kapacitását. Hétvégén kizárólag a veszélyhelyzet alatt lejárt személyazonosító igazolvány, vezetői engedély és útlevél cseréjét lehet intézni.

Előzetes időpontfoglalásra nincs szükség; akkor is érdemes felkeresni a kormányablakot - akár hétköznap, akár hétvégén -, ha a foglalható időpontok már beteltek. Indulás előtt mindenképp ellenőrizzék a kormányablakok nyitvatartását a kormányablakok weboldalán!
Online, ügyfélkapun keresztül is intézhető a jogosítvány automatikus meghosszabbítása, ha a háziorvos kiállította az orvosi alkalmassági véleményt. A lejárt forgalmi engedélyek miatt nem a kormányablakokat, hanem a műszaki vizsgaállomásokat kell keresni.

Június 30-án valamennyi, a járványügyi veszélyhelyzet idején automatikusan meghosszabbított személyazonosító okmány érvényessége lejár. Kérjük, ne halassza az utolsó pillanatra okmányai megújítását, hiszen ezek a mindennapi élet számos területén elengedhetetlenül fontosak!

A kormányablakok pünkösdvasárnap és pünkösdhétfőn zárva tartanak.

 

Forrás: Miniszterelnökség / MTI