Nyolc éves lett a nyíregyházi Csodavár – Retro születésnapi bulival ünnepeltek

A Rejtett Kincsek Down Egyesület nagy álma vált valóra, amikor 2011-ben Nyíregyházán kitárta kapuit az első hazai inkluzív fejlesztő központ és játszóház, a Csodavár Nyíregyháza.

Az évforduló alkalmából hétvégén RETRO születésnapi bulival ünnepelt az intézmény, ahol volt retro szendvicsezés, édesség kóstolás, bűvös kocka, dominó, Bábel torony, Tetris, mágikus gyűrű, gumizás, ugróiskolázás, újságpapíron táncolás, kazetta pörgető verseny, majd együtt fújta el kicsi és nagy, fogyatékkal élő és ép a nyolc gyertyát a születésnapi tortán.

A nyíregyházi Csodavár egy olyan hely, ahol a gyermekek fejlesztése és a családok támogatása mellett kiemelt figyelmet kap az integrált közeg megteremtése, hogy a fogyatékossággal élő gyermekek együtt játszhassanak és fejlődjenek ép társaikkal. A központ egyszerre fejlesztő ház a fogyatékossággal élő gyermekek számára, valamint különleges játszóházi szolgáltatásaival egyedi élményt nyújt minden gyermek számára.

A rendezvényen Kisari Károly, a Rejtett Kincsek Down Egyesület elnöke elmondta

Játszóházunkat átlagos és eltérő fejlődésmenetű gyermekek egyaránt használják. A másság elfogadása a gyerekek számára természetes, a közös játék észrevétlenül ösztönzi a szociális készségek, az együttműködési és az érzelmi intelligencia fejlődését. Játszóházunk akadálymentessége és speciális eszközei révén kifejezetten figyelembe veszi a nehézségekkel küzdő gyermekek igényeit.