NYÍRTÁVHŐ elszámolás – Megtörténtek a visszautalások

Végzett a 2022/23-as fűtési idény elszámolásával a NYÍRTÁVHŐ. A fogyasztók augusztus végére már visszakapták a fűtés- és melegvíz-elszámolás során felgyülemlett többletkifizetéseiket, akinek pedig tartozása volt, annak a ráfizetésről szóló számlát is kiküldték.

 

A 2022/23-as fűtési időszak a sokéves átlaghoz képest enyhének számított, viszont hosszabb volt, jellemzően már szeptemberben és még májusban is szükség volt a fűtésre, így a fogyasztók kisebb mértékű ráfizetésre számíthattak.

– Elvégeztük a 2022/23-as év fűtési elszámolását, június 30-án olvastuk le a költségosztóinkat, illetve a melegvíz-mérőinket, ez alapján készítettük el az elszámolásainkat. Ezt már múlt időben mondhatom, hiszen az elszámolások alapján a lakossági fogyasztóink felé már meg is történtek a visszautalások – tájékoztatott Joó László, a NYÍRTÁVHŐ Nyíregyházi Távhőszolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság ügyvezető igazgatója.

A fogyasztók tehát augusztus végére már visszakapták a fűtés- és melegvíz-elszámolás során felgyülemlett többletkifizetéseiket, akinek pedig tartozása volt, annak a ráfizetésről szóló számlát is kiküldték.

– A költségosztó szaldója mintegy 90 millió forint. Ez úgy adódik össze, hogy körülbelül 140 millió forintot térítünk vissza a fogyasztóinknak és mintegy 50 millió forint befizetnivaló van. A kettő szaldója 90 millió forint. Ezek kifizetése meg is történt. Ezen kívül pedig a másik elszámolás a használati melegvíz-elszámolás – emelte ki a NYÍRTÁVHŐ ügyvezető igazgatója.

A használati meleg víz kapcsán a 2023-as év első félévét számolták el a június 30-ai fordulónappal, ezen összegeket is visszautalták már a fogyasztók számára.

– Augusztus hónapban nem kell meglepődni, mert a költségosztós fogyasztóink és az ezzel nem rendelkező fogyasztóink is három darab elszámoló számlát kapnak, ebből két elszámoló és egy tárgyhavi. Erre kormányrendelet kötelez bennünket, hiszen ez két elszámoló számla, az egyik a fűtési, a másik a használati melegvíz-elszámolás, a harmadik pedig a tárgyhavi számla – tette hozzá Joó László.

Joó László, a NYÍRTÁVHŐ ügyvezető igazgatója azt is hozzátette, a nyári időszakban a távvezetékek és a városban található háromszáz darab távfűtési akna karbantartását, felújítását valamint a Hőközpont rekonstrukcióját végzik a szakemberek. A NYÍRTÁVHŐ által koordinált karbantartási és felújítási munkálatok még az őszi fűtési idény kezdete előtt befejeződnek.