Irány Csehország – folytatódik a kamion EB sorozat

54 pont. Ennyi az előnye Kiss Norbertnek a Kamion Európa-bajnokságban. A Révész Racing  magyar pilótája - akit a HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt is támogat – 209 pontot szerzett eddig, míg a második helyen álló Jochen Hahn 155, a harmadik Sascha Lenz 144 ponttal áll, azaz a bajnokság első fele nagyon jól sikerült a címvédő számára. A nürburgringi verseny volt az utolsó a nyári szünet előtt, és bár futam nem volt az elmúlt hetekben, a csapat nem unatkozott. Készül a nagy menetelésre, öt hét alatt ugyanis négy versenyhétvégét is lebonyolítanak. Csehországban, Belgiumban, Franciaországban és Spanyolországban áll rajthoz a HUMDA által is segített magyar pilóta október 1-ig.

- Szétszedtük az autót, és az ilyenkor szükséges alkatrészcseréken kívül a váltót is kicseréltük. Nem volt baja az előzőnek sem, de már sok verseny volt benne, és mivel az őszi időszak nagyon sűrű lesz, így elővigyázatosságból a csere mellett döntöttünk. Eddig megbízható volt a versenykamion, szeretnénk, ha ez a jövőben is így lenne – mondta Kiss Norbert.

Hétvégén a csehországi Most lesz az EB következő helyszíne. A 4.2 km hosszú pályát 21 kanyar tarkítja, ezek közül 2-3 nagyobb tempójú, de van két egészen szűk is. A célegyenes utáni első lassító rögtön lehetőséget kínál az előzésre, így fontos lesz a jó start. Már pénteken elindulnak a szabadedzések, a MOL által is támogatott Kiss Norbert pedig szeretné az időmérőn folytatni jó sorozatát, idén ugyanis rendre megszerezte az első rajtkockát. Szombaton 11.35-kor kezdődik az első verseny, 15.30-kor a második. Vasárnap délelőtt jön a második Super Pole, majd 13.10-től a harmadik, 16.40-től a negyedik verseny. Egy éve Kiss Norbert volt a leggyorsabb a csehországi edzéseken, és győzni is sikerült...