Nyíregyházi nyárest fúvósokkal
Fúvósok és mazsorettek közös produkciója teremtett különleges hangulatot pénteken este Sóstón. A Krúdy Vigadó előtti téren nagyszámú közönség előtt játszott a Szabolcsi Koncert Fúvószenekar és Majorette Csoport.

Klasszikus zene és musicaldallamok töltötték meg péntek este Sóstón a Krúdy Vigadó előtti teret. A Szabolcsi Koncert Fúvószenekar és Majorette Csoport ezzel a szabadtéri zenei produkcióval kívánta kellemesebbé tenni a nyíregyháziak és a városba látogató turisták időtöltését.

– Nyáron az együttes két turnéra is fog indulni, egy olaszországira és egy bulgáriaira, és arra gondoltunk, hogy ne fosszuk meg a nyíregyházi közönséget azoktól a műsorszámoktól, mazsorettes produkcióktól, amik majd ezeken a turnékon elhangzanak, és arra gondoltunk, hogy egy kellemes nyári estét, így együtt közösen eltölthetünk – Bakó Levente, a Szabolcsi Koncert Fúvószenekar és Majorette Csoport művészeti vezetője.

Az est folyamán a fúvósok olyan népszerű klasszikusokat játszottak mint Webber, musicalekből pedig a Jézus Krisztus szupersztár csendült fel, de sokan a Macskák dallamait is felismerhették. A nagyszámú közönség tapssal értékelte a különleges atmoszférát teremtő zenei eseményt és láthatóan jól érezte magát.

– Jól érezzük magunkat, jó a program nagyon. A lányok is, a zenekar is, az meg kimondottan. Amit játszanak, az meg kicsit idézi részemről a régmúltat – mondta Pál István.

Az eseményen felléptek az együttes háromgenerációs mazsorettjei is, a Tűzmadarak, a Kék delfinek és a Csillagok is, látványos táncukkal szintén nem okoztak csalódást.

– Műfajteremtők voltunk, a hagyományos elemeket ötvözzük a magyaros motívumokkal, megmaradtunk ennél. Magyarországon kb. van 3–400 mazsorettcsoport, kb. kettő csinálja azt, amit mi csinálunk. De jól csinálhatjuk valószínűleg. Nemzetközi versenyekre járunk, most is versenyt nyertek a lányok, most is itt, Nyíregyházán – mondta Suszter Csaba, a  Szabolcsi Koncert Fúvószenekar és Majorette Csoport együttesvezetője.

A nyíregyháziaknak a nyári időszak alatt nélkülözniük kell az együttest, ugyanis július 15-én Olaszországba, majd Bulgáriába utazik a társulat, hogy egy kis magyar muzsikával és mazsorettes produkciókkal szórakoztassák a zenekedvelő közönséget.

Piszár Tünde