Nyíregyházi lány a kosárválogatottban!

Világbajnokságon vehetett részt Dobó Lilla. A fiatal nyíregyházi kosaras remekül játszott, így az U18-as EB keretbe is meghívták. 

Dobó Lilla nem sokat pihenhetett nyáron. Meghívást kapott az U17-es kosárlabda válogatottba, és az edzőtábor után a Debrecenben rendezett világbajnokságon is részt vehetett. Olyan remek teljesítményt nyújtott a Nyíregyházi Kosársuli játékosa, hogy a magyarok közül ő töltötte a legtöbb időt a pályán. 

- Nagyon boldog voltam amikor meghívást kaptam a válogatottban, majd amikor kiderült, hogy kezdő leszek, próbáltam méltón képviselni a hazámat. Nagyon jó érzés volt a nemzeti csapatban VB-n szerepelni, és örülök, hogy sokat játszhattam - mondta Dobó Lilla játékos. 

A kosaras azért is szerepelhetett olyan sokat, mert kifogástalan volt az erőnléte. Erre nagy hangsúlyt fektetnek a klubcsapatánál. 

- A kosárlabdában egyre nagyobb szerepe van a fizikális képességeknek, és szerencsére a klubunknál remek szakember végzi a játékosok erőnléti felkészítését. Lilla ennek is köszönhetően játszott olyan sokat. Nagyon büszkék vagyunk a teljesítményére, és igazi példakép a csapaton belül - mondta Farkasinszki Gyuláné, a Nyíregyházi Kosársuli edzője.  

A magyar válogatott végül a hatodik helyen végzett a VB-n. Dobó Lilla az U18-as válogatottba is meghívást kapott, és az Európa-bajnokságra utazhatott.