Belvárosi útfelújítások – Kész a Szent István utca, de a Széchenyi és a Szarvas utca is jó ütemben halad

Elkészült a Szent István utca felújítása, már a műszaki átadás-átvétel zajlik. Több jelentős belvárosi útszakasz korszerűsítése is hamarosan elkészül, a Széchenyi utcán szeptember közepén, a Szarvas utcán várhatóan szeptember 20-áig befejezik a még hátralévő munkálatokat. Egy negyedik sz betűs utca felújítása is folyamatban van, a kertvárosi Szélsőbokori út jövő év májusára készülhet el.

Hétfő délután egyeztetett a belvárosi felújítások állapotáról dr. Kovács Ferenc polgármester és dr. Rákóczi Ildikó önkormányzati képviselő. Az autósok néhány napja már ismét birtokba vehették a Szent István utcát, ez nagyban segíti majd a közlekedést a délutáni csúcsforgalomban. Az elmúlt hetekben a Bocskai utca volt jóval leterheltebb a megszokottnál, sokan ezt az útvonalat választották a Szent István helyett.

Kész a Szent István utca

A korszerűsítés részeként 535 méteren megújult az útfelület és a Nádor utcai körforgalom, ennek a Szent István utcai ágán új gyalogátkelőhely is épült, a Béla utcai kereszteződésnél pedig okoszebrát alakítottak ki. A biztonságos közlekedés a vakok és gyengén látók számára is biztosított ezentúl ezen a szakaszon.

Átalakult részben a gyalogos és kerékpáros átkelőrész, de ami nagyon fontos és szeretném is hangsúlyozni, hogy taktilis jelzők kerültek kihelyezésre. Ez a vakok és gyengén látó embertársaink biztonságos közlekedését segíti. Ez a felújítás az itt élőknek és a városban közlekedőnek a biztonságát is szolgálja” – mondta a bejáráson dr. Rákóczi Ildikó önkormányzati képviselő.

Belvárosi felújítások

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata egy sikeres pályázaton 423 millió forintot nyert a Szent István és Szarvas utcák útburkolatának felújítására. Utóbbi szakasz szeptember elsejétől teljes hosszban használható lesz a gépjárműforgalom számára. A Széchenyi utca korszerűsítése is jó ütemben halad, várhatóan szeptember közepére elkészül.

Több mint húsz utcán dolgoznak

Ha szétnézünk az országban, hogy hogy állnak a városok az építkezésekkel, akkor nekünk semmi okunk nem lehet a szégyenre, mert most egyszerre ez a három fontos út megépült, de folyik a Debreceni út és a Hunyadi felújítása, ezzel együtt gyakorlatilag a nagykörúton belül teljes körűvé válik a nagy forgalmat bonyolító utak rendbetétele. Maradva az sz betűs utaknál, a Szarvas, a Széchenyi és a Szent István után már a Szélsőbokori út felújítását is elkezdtük, amit már be is fejezhettünk volna, de szerintem egy félreértés miatt lakossági tiltakozás volt. Voltak egyébként megfontolandó felvetések is, azok megfontolása is megtörtént, így indul az építkezés. Emellett is konkrétan 21 utcának az aszfaltozása folyik per pillanat a városban, ami november középig várhatóan be is fejeződik” – nyilatkozta dr. Kovács Ferenc polgármester.

Ebben a nehéz évben, a nem túl kedvező körülmények ellenére is nagyot tudott előre lépni Nyíregyháza a közlekedésinfrastruktúra fejlesztésében – tette hozzá dr. Kovács Ferenc. A városvezetés komplex fejlesztésekben gondolkodik a biztonságos közlekedés érdekében, a pozitív változásokat mindenki érzékelheti már az iskolakezdéskor is.

Kapcsolódó galéria

Helyszíni szemle a Szent István utcán 20220829