Nyíregyházi Extreme Trail Stadionverseny - Minden részlet egy helyen
Nyíregyházi Extreme Trail Stadionverseny - Minden részlet egy helyen

2020. július 4-én, szombaton, Magyarországon először kerül megrendezésre a terep-akadályfutás egy speciális körülményeket igénylő formája, a Nyíregyházi Extreme Trail Stadionverseny.

Az alábbiakban mutatjuk be az akadályverseny részleteit. A verseny útvonala a Nyíregyházi Városi Stadion területén belül vezeti végig majd a versenyzőket, a rajt és a cél is a küzdőtéren belül, a rekortán futópályán lesz.

Az egyéni futamok 25-30 akadállyal megtűzdelt, 4km hosszú pályán kerülnek megrendezésre.

A gyerekek versenyére korosztálytól függően 700m-2000m közötti távot tervezünk. Ezúttal is meg kívánjuk szervezni az ún. „Speciál futamot” ahol mentálisan sérült, valamint mozgásukban akadályozott gyermekek indulhatnak majd el.

A meghirdetett csapatverseny a délutáni órákban kerül megrendezésre, a 400méteres rekortán pályán mintegy 10 akadállyal, csapatonként 3 versenyző egy-egy kört teljesítve váltóversenyben, kieséses rendszerben fog egymással megküzdeni.

Tekintettel arra, hogy Egyesületünk az országos szövetség, a TEFUTSZ (Terep-akadályfutók Szövetsége) tagja, rendezvényünk bajnoki futamként is szerepel az országos naptárban. Versenyünkön kvalifikációt szerezhetnek az Európa- és Világbajnokságra azok a versenyzők, akik hivatalosan is egyesületi formában versenyeznek, és rendelkeznek „OCR kártyával”. Ezek a futamok a versenynap elején fognak elrajtolni.

A TERVEZETT MENETREND:

07:00 OCR Elite futam (bajnoki futam)

07:45-08:15 OCR Age Group futam (bajnoki futam)

08:40 - 12:00 Egyéni Extreme futamok

12:30 Kedvcsináló futam

13:00 - 13:30 Gyerekfutamok indítása

14:00 - Gyerekfutamok és egyéni felnőtt verseny eredményhirdetése

16:00 Csapatverseny

18:00 Csapatverseny eredményhirdetése

 

A képen a következők lehetnek: egy vagy több ember és túra/szabadtéri A képen a következők lehetnek: egy vagy több ember, túra/szabadtéri és természet A képen a következők lehetnek: 1 személy, mosolyog, túra/szabadtéri

Sportágunk hivatalos neve: OCR (Obstacle Course Running), magyarul akadálypálya futás, amelynek most egy speciális formáját szeretnénk megvalósítani, mert egy rövid pályavezetés alatt nagyon sűrűn lesznek letelepítve az akadályok, a verseny teljes ideje alatt folyamatosan feladat előtt találja magát a versenyző.

Valamennyi akadályunk saját tervezésű és építésű, amelyek a nemzetközi szabványoknak megfelelnek, ezért is tudunk országos bajnoki futamot szervezni.

Kiemelt célunk, hogy megteremtsük a biztonságos versenyzés körülményeit. Ennek érdekében minden szükséges óvintézkedést megteszünk, valamint a futamok indítása a szokásostól eltérő módon szakaszosan történik, 10 percenként 20 versenyzőt rajtoltatunk. A teljesítés idejét chipes rendszerrel mérjük. Korosztályonként és nemenként díjazzuk a legjobbakat mind a felnőtt, mind a gyermek kategóriákban.

Kérdéseikre a verseny időpontjáig, valamint a helyszínen is készséggel válaszolunk.

tel: Vitkai Elemér - +36 70 4239344

tel: Benkő Róbert - +36 20 3317517

e-mail: extremetrailhungary@gmail.com