Nyíregyházi Európa-bajnok - Különleges sportágban lett aranyérmes Teremi Bercel

Nyíregyházi fiatal is tagja volt az Európa-bajnoki U17-es frizbi válogatottnak. Teremi Bercel a csapat egyik legjobbjaként segítette aranyéremhez a nemzeti csapatot. 

Teremi Bercel, a Nyíregyházi Krúdy Gyula Gimnázium 9. évfolyamos tanulója tagja lehetett annak a csapatnak, mely a lengyelországi Wroclawban megrendezett U17-es frizbi Eb-n aranyérmet szerzett. A különleges sportágat egyre többen űzik a világ minden táján, nem véletlen, hogy esély van arra, hogy bekerüljön az olimpiai programba. A nyíregyházi sportoló korábban a Krúdy csapatával nyert már diákolimpiai bajnoki címet is. Az EB döntőben az olaszokat győzték le. 

- Az volt a célunk, hogy bejussunk a döntőbe, de miután az egyik legnagyobb esélyes belga válogatottat legyőztük, már szerettük volna megnyerni az aranyérmet. Ez sikerült Olaszország, Lengyelország, Belgium és Ausztria előtt - mondta Teremi Bercel Európa-bajnok. 

A frizbi szabályrendszere hasonlít az amerikai futballra, itt is egy célzónába kell eljuttatni a korongot, de nem lehet testi kontaktus, sőt játékvezető sincs, a vitatott szituációkat a játékosoknak kell megbeszélniük. A friss Európa-bajnokot a Megyeházán is köszöntötték. 

- Az U17-es és az U20-as válogatott is remekül szerepelt, a nyíregyházi fiatalaok nyertek már diákolimpiát is, ezért szerettük volna, ha többen megismerik ezt a különleges sportágat, a frizbit, és hátha sokan kedvet kapnak ahhoz, hogy kipróbálják - mondta Baracsi Endre, a Megyei Közgyűlés alelnöke. 

Teremi Bercel bízik abban, hogy a jövőben is válogatott lehet, a felnőtt „C” keretnek már volt a tagja.