A rekordok évét írták a Nyíregyházi Állatparkban – A legsikeresebb szezon volt a 2019-es
Fotók: Facebook / Nyíregyházi Állatpark

Huszonhárom éves fennállásának legsikeresebb szezonját zárta 2019-ben a Nyíregyházi Állatpark. A Sostó Zoo csaknem 600 ezer látogatót fogadott és közel kétszáz állatkölyök születéséről számoltak be. Ezzel a látogatószámmal a Nyíregyházi Állatpark az ország leglátogatottabb vidéki turisztikai attrakciója, amelyre a belföldi vendégek mellett egyre több külföldi turista is kíváncsi.

Sárkány, erdei ember és a cápa is az albérlője, de ide térnek megpihenni az indiai elefántok és a rinocéroszok is. Az 500 ezer literes tengervizes akváriumával, dús, zöld növényzetével a látogatók egy nagy kedvence a Zöld piramis a Nyíregyházi Állatparkban. Az indonéz esőerdők, valamint az óceánok élővilágát bemutató biodóm 10 éve épült és télen is kellemes felfedezésre csábít.

A Zöld piramisban 25 fok van és nagyon magas páratartalom, köszönhetően a több méteres vízesésnek is, hiszen amellett is elsétálhatunk. Egy kalandösvényen is végig tudunk menni és több méter magasról lehet megtekinteni a trópusi dzsungelek különleges világát.

– mondta el Révészné Petró Zsuzsa, osztályvezető. 

2019 a babyboom éve volt a Nyíregyházi Állatparkban. Közel kétszáz állat látott napvilágot az elmúlt hónapokban. A 35 hektáros parkban egyébként 500 állatfaj 5000 egyedét lehet megtekinteni. Itt található az ország legszínesebb nagymacska gyűjteménye és olyan különlegességek is megcsodálhatók itt, mint a vörös panda vagy éppen a csupasz turkáló.

Rekord számú látogató

A lenyűgöző állatsereglet továbbra is vonzza a látogatókat. Tavaly majdnem 600 ezren váltottak jegyet.

Ezt az állatparkot, amikor 23 évvel ezelőtt kitaláltuk, akkor nem magunknak találtuk ki, hanem szerettük volna, hogyha minél szélesebb tömegek örülnek neki, így örömet szerzünk az embereknek. Úgyhogy mi annak nagyon örülünk, hogy egy 120 ezres városban, itt Kelet-Magyországon 600 ezer látogatót tudunk idecsábítani, ezek szerint szeretik az emberek, amit csinálunk.

– emelte ki Gajdos László, a Nyíregyházi Állatpark igazgatója. 

Hogy a rekord szintű látogatószám ne csökkenjen újabb attrakciók kialakítása kezdődik el az idei esztendőben az állatparkban. Két nagy projektbe fognak bele, melyek jelenleg még a tervezési fázisban találhatóak. Az India-házban a kontinensnyi ország jellegzetes növény- és állatvilágával lehet majd megismerkedni, a Jégkorszak interaktív állatbemutatóban pedig húszezer évet tanulmányozva élethű nagyságú modelleket láthatnak a látogatók például az ősi barlangi medvéről vagy a gyapjas mamutról. A különleges bemutatótérben az északi és déli sarkvidék jellegzetes, ma élő állatait lehet megtekinteni.

 

Z. Pintye Zsolt