Nyíregyházán is akadnak jócskán olyan fiatalok, első szavazók, akik élnek szavazójogukkal!
Fotó: Szarka Lajos

A mai választáson több mint 38 ezer első szavazó vehet részt. Városunkban is jócskán akadnak olyan fiatalok, akik élnek szavazójogukkal.

Dankó Jázmin pár hónapja lett 18 éves, már nagyon várta, hogy részt vehessen az önkormányzati választásokon. Elmondta, volt olyan, hogy kisgyermekként elkísérte apukáját szavazni és már akkor izgalmasnak, érdekesnek találta azt, ahogy az emberek a függöny mögött ikszelnek. Hozzátette:

Fontosnak tartottam a mai szavazást, úgy érzem kötelességem, jogom itt lenni. Valahol beleszólhatok a település ügyeibe, hiszen arról is voksolhatok, hogy ki irányítsa a várost és így hogyan, miben fejlődjön Nyíregyháza.

Jázmin elmondta, az ő generációja már szinte mindenről az internetről tájékozódik, ez nem volt máshogy a választások esetében sem, de persze látott plakátokat, olvasott kiadványokat és szórólapokat is. Hozzátette, mivel első szavazó, úgy érezte a helyes döntés meghozatalához az is szükséges, hogy a családjával is beszéljen a lehetőségekről. Emellett a baráti társaságban is szó esett a választásokról, arról is megegyeztek, hogy mindegyikük él szavazati jogával.

Az első szavazók idén is kapnak ajándékot, egy univerzális telefontartót vihetnek haza.