Nyíregyháza is képviselve!
Több százan gyűltek össze a Kossuth téren szombaton, hogy elbúcsúztassák Helebrandt Mátét, és sok sikert kívánjanak neki az olimpiára.

Dr. Ulrich Attila, Nyíregyháza alpolgármestere és Krausz Róbert, a rendezvény főtámogatója, a Kelet Takarékszövetkezet elnök-ügyvezetője nyitotta meg szombaton azt az egészségnapot, amelyet Helebrandt Máté búcsúztatására szerveztek. A pénzintézet évek óta az olimpikon mögött áll, ugyanakkor a város is nagyon sok tehetséges nyíregyházi sportolót támogat, így Mátét is.

 

A megye egyetlenje

 

– Régóta támogatja az önkormányzat a sportot. Máté és más olimpikonok, jelöltek felkészülését külön keretből is segítettük. Nyíregyháza egy sportos város, nagyon sok tehetség van, akik a különböző sportágakban jelentős eredményt érnek el. Máté 27 éves és még csak a második olimpiájára fog utazni, az eredményei egyre jobbak, ahogy „korosodik” és ebbe a sportba beérik. Nyilvánvaló, hogy támogatjuk, hiszen ő az egyetlen olimpikon nemcsak nálunk, hanem az egész régióban – nyilatkozta dr. Ulrich Attila alpolgármester.

További képekért kattintson a fotóra!

A program részeként, a Mátéval történt két kilométeres gyaloglás után Katus Attilával mozoghattak együtt a résztvevők (a vele készült interjút a hellonyiregyhaza.hu oldalon olvashatják), de volt véradási lehetőség és ingyenes szűrőállomás is működött a helyszínen. Az edzője, Pokrovenszki József azt mondja: az igazi sikert négy év múlva fogja elérni Máté, hiszen erre a sportra testileg, szellemileg egyaránt meg kell érni. A szurkolók autogramot kértek Mátétól és mindenki nagyon sok sikert kívánt a sportolónak, aki – saját bevallása szerint – ezen az olimpián jobban fog tudni teljesíteni, mint az előzőn.

 

Csúcsdöntés a cél

 

– Londonban a 32. helyen végeztem, most mindenféleképpen előrébb szeretnék. Legalább a 15. hely környékével lennék elégedett és mindenképpen egyéni csúccsal zárnám az olimpiát. Erre meg is van az esély, mert az idei versenyeken végig egyéni és országos csúcsokat döntöttem és az edzéseken is nagyon jó időket gyalogolok – nyilatkozta a megye egyetlen olimpikonja.

Helebrandt Máté szüleivel a városháza előtt

Augusztus 5-én indul az olimpia helyszínére a sportoló, aki a betegségektől nem tart, és attól sem, hogy nem készült el július végére az olimpiai falu, de a közbiztonság hiányától egy kicsit igen. Augusztus 12-én versenyez Máté a 20 kilométeres távon, akkor szurkolhatunk neki.

Kanócz Rita

(Fotó: Trifonov Éva)