Nyári tábor a LEGO gyárban
Fotók: Szarka Lajos

Félszáz kisgyerek töltheti nyári vakációjának egy részét ezekben a napokban is a nyíregyházi LEGO gyárban. A napközis táborba azokat a kicsiket várják augusztus 26-ig, akiknek a szülei, nagyszülei a játékgyárban dolgoznak. Számukra fejlesztő játékkal, gyárlátogatással és sportprogramokkal is készültek a szervezők.

Halomban állnak a legókockák, épülnek a színes tornyok. Izgalmasan telik a nyári szünet azoknak a nyíregyházi gyerekeknek, akiknek szülei a nyíregyházi LEGO gyárban dolgoznak, hiszen a nyár utolsó heteit különleges helyen, apukájuk, anyukájuk vagy éppen nagyszüleik munkahelyén tölthetik. Idén első alkalommal nyitotta meg kapuit a nyíregyházi LEGO gyár nyári napközis tábora, amelybe három héten keresztül, augusztus 8-tól augusztus 26-ig várják a kicsiket. Hasonló kezdeményezés indult a csehországi kladnói LEGO gyárban is, részben az ottani munkatársak visszajelzései formálták meg a nyíregyházi tábor alapjait.

– Nagyon régóta terveztük már azt, hogy valamikor életre hívunk egy ilyen tábort a LEGO gyárban. Van rá tapasztalatunk más LEGO gyárból és most eljött az idő, hogy itt is megszervezzük. Azt gondolom, hogy ez egy nagyon jó kezdeményezés, hiszen a pandémia után most meg tudtuk nyitni a kapukat újra – hangsúlyozta Tóth Csaba, a LEGO Manufacturing Kft. HR igazgatója.

A program már az indulás első pillanatától nagyon népszerű, hiszen a rendelkezésre álló napi 25 hely azonnal betelt.

– Több mint száz munkatársunknak a gyerekei, unokái jönnek el hozzánk nyolcadikától huszonhatodikáig. Körülbelül 150 gyereket látunk vendégül, rövidebb-hosszabb ideig. Van, aki néhány napot tölt velünk, van, aki egy kicsivel többet. Ami nagyon fontos, hogy olyan tapasztalatokat tudnak itt gyűjteni, ami egyedi. Egy játékgyárban játszhatnak.

A táborban a kreativitásé a főszerep, de a legóépítéseken túl számos izgalmas kalandban vehetnek még részt a gyerekek. Van például gyártúra, Nintendo kihívás, kézműveskedés, és távirányítós autó futam, a kevésbé forró órákban pedig rengeteg kültéri játék közül választhatnak. A tervek szerint jövőre már a nyári szünet teljes időszakára biztosítják a programokat a gyárban dolgozók gyermekei számára.

Kapcsolódó galéria

LEGO nyári tábor 2022