Növekvő érdeklődés az erdei iskolákban

Csaknem 9 ezren vettek részt a NYÍRERDŐ Zrt. erdészeti erdei iskoláinak programjain 2021-ben. A pandémia az elmúlt évben is hátrányosan befolyásolta az érdeklődést, de a látogatottság összességében mintegy 40 százalékkal haladta meg a 2020-as számadatokat.

A nyíregyházi Pál Miklós Erdészeti Erdei Iskola tavaly csaknem 5 ezer gyereket és kísérőt fogadott, a tavaszi nyitást követően soha nem látott érdeklődés mutatkozott a programok iránt. Április végén például a Nyíregyházi Apáczai Csere János Általános Iskola teljes alsó tagozata vett részt foglalkozáson, illetve akadályversenyen. A nyári napközis tábor 3 turnusban, teljes létszámmal működött, a Nyíregyházi Egyetem hallgatóinak hatékony közreműködésével, akik pedagógiai gyakorlatukat töltötték itt. A szeptemberi NYÍRERDŐ Családi Nap ezúttal az „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállításhoz kapcsolódott. Az Erdők Hetén a „Fedezd fel az erdőt az erdészekkel” elnevezésű kétnapos programon mintegy 870-en vettek részt. Az év újdonsága volt, hogy Erdőjáró szakkör is alakult.

Debrecenben, a Nagyerdei Erdészeti Erdei Iskolában az elmúlt évben csaknem 4 ezer résztvevőt regisztráltak. A tavaszi-nyári időszakban nagyon népszerű volt a Debreceni Erdészetnél kialakított Borostyán tanösvény, és szívesen látogatták az óvodás és iskolás csoportok az Erdőspusztai Bemutatóház és Arborétum területén tartott erdőpedagógia foglalkozásokat is. Júliusban az ismét megrendezett Campus Fesztiválon az Agrárminisztériummal közös standon találkozhattak az érdeklődők az erdei iskolával. Ősszel a második alkalommal megrendezett Nagyerdő Hete programsorozat részeként egy héten keresztül tematikus programokkal várták a gyerekeket. A Nagyerdő Napja elnevezésű rendezvényre pedig csaknem 350-en látogattak el.

Az „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállításon, Budapesten az Erdővarázs Erdei kincsestár standján a NYÍRERDŐ Zrt. mindkét erdei iskolája programokkal várta a látogatókat.

 

Forrás: NYÍRERDŐ