Hulladékból alkottak: több tucat pályázat érkezett a Nyíregyházi Egyetem pályázatára
Fotó: Nyíregyházi Egyetem

Hulladékból művészeti alkotások, használati tárgyak készítésére hirdetett pályázatot a Nyíregyházi Egyetem ÖkoEgyetem Csoportja és a Környezettudományi Intézet. A beérkezett több tucat pályázat közül a zsűri öt egyetemi hallgató munkáját díjazta.

A Hulladékból alkotás című pályázat díjazottjait a napokban értesítette a zsűri az elért eredményről. Első helyezést ér tel Ács Mónika és Horváth Ottó, ők édességkínálót készítettek művirágokból, kávés és színes papírokból origami hajtogatással. Második helyezett lett Valkó Katrin, harmadéves levelező, óvodapedagógus hallgató, aki több anyag hasznosításával, többféle műalkotást készített, díjazott alkotása egy karácsonyfa toalettpapír gurigából és pvc-flakonokból. Harmadik helyezést ért el Janurik Tímea, aki karácsonyi meglepetést állított össze otthoni maradékokból, lekvárosüvegből, anyaghulladékból, illetve házi készítésű aszalt gyümölcsökből. Holtversenyben szintén harmadik helyezést ért el Baraksó Eszter másodéves sport-és rekreációszervezés szakos hallgató, aki autógumiból virágtartót alkotott, melyhez régi autógumit, kerti kötöző kötelet és kis lavórt használt fel.

A pályázat segítségével a hulladékok​ újra hasznosításának lehetőségére, illetve a környezettudatos gondolkodásra és a környezetvédelem fontosságára is szerették volna felhívni az egyetemi hallgatók és a lakosság figyelmét a szervezők - mondta el Dobróné dr. Tóth Márta, az egyetem Környezettudományi Intézetének, intézetigazgatója.

 

Forrás: Nyíregyházi Egyetem