Növekedésben az élen: Nyíregyháza turizmusa óriásit szárnyalt!
Növekedésben az élen: Nyíregyháza turizmusa óriásit szárnyalt!
Országos szinten is kiemelkedő évet tudhat maga mögött a turizmus, de Nyíregyháza 2022. évi vendégforgalma minden képzeletet felülmúlt; a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) adatai alapján a vendégéjszakák száma 439.579.
Magyarországon csak néhány turisztikai térségnek sikerült túlszárnyalnia a rekordévnek számító 2019-es esztendő vendégforgalmi adatait, a legkiemelkedőbbnek mind közül a Tokaj és Nyíregyháza térsége 30%-os növekedése bizonyult. A régió legtöbb vendégéjszakáját Nyíregyházán töltik a turisták.
A folyamatos és tudatos fejlesztések, az utóbbi évek színvonalas szálláshely-beruházásai, a vonzó attrakciók is hozzájárultak, hogy egyre többen érdeklődnek Nyíregyháza iránt.
Az új év nyitányaként Nyíregyháza is meghívást kapott a 30. jubileumát ünneplő Turizmus Évadnyitó Gálára. A rangos szakmai eseményre jelent meg az az exkluzív kiadvány, amely a turizmus-vendéglátás ágazat 50 fontos szereplőjét mutatja be. Ebben immár harmadik alkalommal emelik ki azokat a városvezetőket, akik a legtöbbet tesznek városuk turisztikai fejlődéséért. Nyíregyháza turisztikai eredményeit elismerve sorozatban harmadjára választottak az ország TOP 10 polgármestere közé, ami újabb közös sikerünk jele - írta közösségi oldalán dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere.