Népzenei átdolgozások a Tavaszi koncerten

Már hatodik éve, hogy a hagyományos Újévi koncertet követően, minden tavasszal klasszikusok zeneműveivel örvendezteti meg az érdeklődőket a Szabolcsi Koncert Fúvószenekar. Az együttes minden hangversenyét egy-egy téma köré csoportosítja, így a filmzenék, a musicalek és a szólista parádé után, idén néptáncgálára várják az érdeklődőket, ahol híres magyar operettrészleteket és népzenei átdolgozásokat is megszólaltatnak a zenekar tagjai.

NÉPZENEI ÁTIRATOK...

Bakó Levente, Liszt-díjas karnagy a Nyíregyházi Televízió Híradójának azt mondta, a népzene korhatártól független, ezért mindenkinek ajánlható. A karnagy hozzátette, az est tervezésekor szándékuk volt az is, hogy ne mindig populáris, könnyen emészthető muzsikával lepjék meg a közönséget, hanem szeretnének népies vonulatokat is felvonultatni.

…ÉS HÍRES MAGYAR OPERETTEK 

A műsor alatt felcsendül Erkel Ferenc Hunyadi Lászlójából a Palotás, Gulyás László Széki muzsikája, A Kállai Kettős Kodály Zoltántól, majd a Csárdáskirálynőből és a Marica grófnőből is kap ízelítőt a közönség. Mint az Újévi koncert, a Tavaszi Hangverseny is jelentős a zenekar életében.
Az est során a Művészeti Szakközépiskola Tánctagozata és a Szabolcs Néptáncegyüttes tagjai is a színpadra lépnek és előadásukkal színesítik a fúvósok koncertjét. A Szabolcsi Koncert Fúvószenekar a Tavaszi koncert után sem pihen, nyáron ugyanis meglepetéssel várják a zeneszerető közönséget.

Mikita Eszter