Nemzetközi kerékpárverseny - világbajnoki érmes  is jön!

Újabb rangos kerékpárversenyt rendeznek a héten a megyében. Az ifjúsági korosztály legjobbjai érkeznek a viadalra. Nyíregyházán augusztus 17-én egy időfutammal zárul a kétnapos verseny. 

A negyedik magyarországi junior világkupát, a Nations’ Cup Hungary viadalát augusztus 16-17-én rendezik. Az ifjúsági korosztály legjobbjai a két versenynap alatt 226,3 kilométert teljesítenek. A nemzetközi korosztályos sorozat immáron negyedszer látogat hazánkba, amely 2020-ban közel száz év után rendezhetett ismét világversenyt a sportág történetében. 

- Nyíregyháza volt az egyetlen helyszín, ahol a járvány ideje alatt is megtarthatták a versenyt. A nemzetközi szövetség rendre pozitívan értékeli a szervezők munkáját, és örömteli, hogy ismét házigazdája lehet a viadalnak – mondta Dr. Szabó Tünde kormánybiztos. 

A Nations’ Cup futamain válogatottak, regionális és klubcsapatok vesznek részt. A magyarországi viadal két országúti mezőnyszakaszból és egy egyéni időfutamból áll majd augusztus 16-17-én. A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) az elmúlt év végén módosított bizonyos szabályokon, a szervezők pedig ezt kihasználva egy 136,5 kilométeres szakaszt jelöltek ki Vásárosnamény környékén. A karaván Vásárosnaményból rajtolva a Gergelyiugornya, Tákos, Csaroda, Beregsurány, Tarpa, Tivadar, Gulács, Jánd, Gergelyiugornya körpályán három kört tesz meg, majd Vásárosnaményba visszaérve ér célba.  

Csütörtökön két félszakaszra kerül sor, délelőtt 86,3 kilométert abszolvál a mezőny Ibrány körül, konkrétan az Ibrány, Nagyhalász, Kótaj, Paszab, Ibrány körpályát kétszer, míg az ibrányi kis kört ugyancsak kétszer teljesítve. Zárásként pedig ugyanezen a napon zajlik majd a 3,5 kilométeres egyéni időfutam, amely a nyíregyházi A Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyház római katolikus templom előtt felállított rajtból (Kossuth tér) indul, majd nem messze onnan a Szabadság téren ér célba. 

- Nyíregyházán kiépült egy komoly kerékpárút hálózat, és egy-egy ilyen versenynek van egy olyan pozitív hatása, hogy egyre többen kezdenek el kerékpározni. A Bringaváros és a Bringa Piknik is bizonyítja a kerékpározás népszerűségét – tette hozzá Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere.

A versenyen a tervek szerint egy friss világbajnoki dobogós norvég kerékpáros is rajthoz áll, a díjkiosztó pedig augusztus 17-én este a Kossuth téren lesz. 

ORSZÁGÚTI KERÉKPÁROS IFJÚSÁGI VILÁGKUPA SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG VÁRMEGYÉBEN

A kerékpárverseny ideje alatt forgalomkorlátozásra és forgalomelterelésre kell számítani.

Országúti Kerékpáros Ifjúsági Világkupa 2023. augusztus 16-a és 17-e között kerül megrendezésre Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyében.

2023. augusztus 16-án a mezőny 11 óra 55 perckor Vásárosnamény, Szabadság térről rajtol el, majd Tákos, Csaroda, Tarpa, Tivadar, Gulács, Jánd településeken haladnak keresztül és három kör teljesítését követően 15 óra 25 perckor érkeznek vissza kiindulási helyére.

2023. augusztus 17-én a versenyzők 10 órakor kezdik meg a körversenyt, amely Ibrányból indul és Nagyhalász, Kótaj, Buj, Paszab településeken áthaladva, a körverseny teljesítését követően 12 órakor Ibrányban érkeznek célba.

2023. augusztus 17-én a kerékpárosok 17 órakor rajtolnak el Nyíregyházán a Kossuth térről. A verseny a Bocskai utcán keresztül a -Zrínyi Ilona u. -Bercsényi u. -Bethlen Gábor u. -Egyház u. - Kossuth u. - Ferenc krt. - Hunyadi u. - Vay Ádám krt. útvonalon halad a Korzó üzletházig, ahonnan a Dózsa György utca sétálóján keresztül 20 órakor érkeznek vissza kiindulási helyére.

A verseny ideje alatt az érintett útszakaszokon időszakos forgalomkorlátozásra és forgalomelterelésre kell számítaniuk a közlekedőknek. A rendezvény zavartalan lebonyolítását a rendőrség és a polgárőrség közösen biztosítja.

Kérjük a közlekedőket, hogy a kerékpárversennyel érintett útszakaszokon fokozott figyelemmel, türelemmel és óvatossággal, a követési és az oldaltávolság betartásával közlekedjenek.

forrás: police.hu