Nem érdemes filléreskedni és okoskodni – A gumi életet menthet!
Itt az ideje a cserének!

Itt a tavasz a jó idő, így rövidesen tömegével jelennek meg az autósok a gumisoknál. A szakemberek arra hívják fel a figyelmet, hogy az előrejelzések szerint itt az ideje a cserének. Akinek új nyári abroncsra van szüksége, annak is érdemes körbe nézni a piacon. A választék nagy, ugyanakkor a gyártók és a forgalmazók is azt mondják, érdemesebb jobb minőségű termékeket választani. A legfontosabb szabály, hogy téli és nyári gumit ne keverjük, lehetőleg négy egyforma legyen az autón.

Berregnek a kerékkulcsok, előkerülnek a nyári gumik és vakációra küldik a téli szetteket. Beindult a nagyüzem a gumisoknál Nyíregyházán. Az enyhe február miatt akadt olyan tulajdonos is, aki már az elmúlt hetekben lecserélte a téli abroncsokat nyárira, az igazi roham azonban még a következő hetekben várható.  A szakemberek közben felhívják a figyelmet, hogy a kopott gumit érdemes újra cserélni, a törvény szerint legalább 1,6 milliméter profilmélység esetén érdemes felrakni a régi szettet, de aki a biztonságra törekszik, az ne kísérletezzen, ne várja meg, míg tragédia lesz az autózásból. Attól is óva intenek mindenkit, hogy keverjék a téli és nyári gumikat, lehetőleg egy féle szezonra ajánlott garnitúra kerüljön a járművekre. Teljes szettcsere esetén pedig érdemesebb a jobb minőségű abroncsokat választani, még akkor is, ha ez esetleg jobban megterheli a pénztárcát.

Ezek a prémium gyártók rengeteg pénzt költenek kutatásfejlesztésre. Mindig ezek az abroncsok hordozzák magukban a legfejlettebb technológiákat, a mai kor elvárásának megfelelően. Főleg akkor, ha egy prémium kategóriás autóról, vagy egy mai új autóról beszélünk, mert ezekben már teljesen más fékrendszerek működnek, mint egy 80-as, 90-es évek autótípusaiban.

– fogalmazott Márkus Tibor, a MARSO Kft. kereskedelmi igazgatóhelyettese.

A megfelelő gumi kiválasztása mellett az autósoknak azt is ajánlják, hogy minél előbb jelentkezzenek be a téli szett lecserélésére, mert várhatóan gyorsan köszönt majd be a jó idő és szinte az egyik napról a másikra lehet a tavaszból nyár. A téli abroncs 7 fok felett gyorsan kopik és kevésbé is biztonságos vele a közlekedés, mint a nyárival.