Nem az önkormányzat hatásköre arról dönteni, hogy migránsok jöjjenek-e Nyíregyházára

Stabilitást, fejlődő közösséghez való tartozást jelentheti az Európai Unió Magyarországnak – jelentette ki Ujhelyi István, az MSZP európai parlamenti képviselője csütörtöki sajtótájékoztatóján.


Szerinte a kormány fel akarja rúgni ezt a szövetséget, pedig számításai szerint az elmúlt években európai uniós adófizetők 500 milliárd forintot hoztak Szabolcs-Szatmár-Bereg megyének. Hamisítás szerinte, hogy a kormány úgy állítja be, hogy az EU és a hazai ellenzéknek az a célja, hogy menekültek, vagy, ahogy ők mondják, migránsok százezreit telepítsük otthonainkba, ami szerinte teljes hazugság. Csabai Lászlóné országgyűlési képviselőjelölt elmondása szerint az elmúlt 28 évben nem volt példa arra, hogy az önkormányzat országos ügyben határozati szinten döntsön, tavaly pedig két alkalommal is megette.

Csabai Lászlóné országgyűlési képviselőjelölt (1. VK, MSZP) elmondta:

Legutóbb ugye arról döntött, hogy nem engedjük, hogy Nyíregyházára migránsok jöjjenek. Miután nem tudjuk, hogy akarnak-e jönni vagy egyáltalán mi van. Tiszta olyan dologról döntött az önkormányzat, ami nem az ő hatásköre, ami nem tartozik rá, helyesebben persze ránk tartozik, valamennyiünkre, de nem az önkormányzat hatásköre.