Egyenrangú félként tekintenek a nőkre, amit programszinten is megfogalmaztak

Sajnálatos módon elkerülte a többi képviselőjelölt figyelmét a nők helyzetének témája – közölte a jobbikos Lengyel Máté csütörtöki sajtótájékoztatóján.


A párt országgyűlési képviselőjelöltje azt mondta, sokáig várt arra, hogy a képviselőjelölt hölgyek fontosnak tartsák, hogy a nők helyzetéről beszéljenek, de mivel ez nem történt meg, ezért a nőnapot ő erre alkalmasnak tartotta. Mint mondta, a Jobbik egyenrangú félként tekint a nőkre, s az őket érintő pontok a programjukban is szerepelnek. Eszerint felszámolnák a bér-, illetve nyugdíjkülönbségeket, rugalmas munkaidőt- és szabadságot tennének lehetővé, a négy- és hatórás foglalkoztatást valódi alternatívaként kínálnák, nem éhbérként, hanem a rendes fizetés arányában. Erősítenék a családtámogatást, a gyermekneveléshez szükséges termékek áfáját 5%-ra csökkentenék, és még jobban támogatnák a lombikbébiprogramot.

Lengyel Máté országgyűlési képviselőjelölt (1. sz VK, Jobbik) elmondta:

Azokat a vállalkozókat, akik lehetővé teszik a részmunkaidőt, a távmunkát, a rugalmas munkaidőt, illetve a rugalmas szabadságot is a nők számra, azokat adókedvezménnyel és különböző állami támogatással fogjuk majd segíteni.