Négyen támadtak rá egy férfira Nyíregyházán – Letartóztatta őket a bíróság
Fotó: Illusztráció

A Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírója 2020. augusztus 3-án a felfegyverkezve, csoportosan elkövetett rablás bűntette miatt folyamatban lévő eljárásban 2020. szeptember 03-ig elrendelte négy gyanúsított (három férfi és egy nő) letartóztatását.

A megalapozott gyanú szerint 2020. augusztus 01-jén éjfél körül a gyanúsítottak Nyíregyházán sétálgattak, amikor az utcán felfigyeltek egy férfira. Odamentek hozzá és a fiatalkorú B.J. és Á.J.R. gyanúsítottak ököllel ütni kezdték a férfi fejét, testét. Ezután a fiatalkorú Á. J. R. gyanúsított nővére, Á.Zs. gyanúsított is belerúgott a földön fekvő férfiba, elvette a táskáját és átkutatta a ruházatát is. A táskájából magához vett egy tabletet, egy mobiltelefont, valamint a sértett pénztárcáját 50.000,-Ft készpénzzel és az irataival együtt.

Eközben negyedik társuk, fiatalkorú D.M. gyanúsított egy kerítésléccel bántalmazta a sértettet. Ezután a gyanúsítottak elszaladtak a helyszínről. A férfi a bántalmazás következtében könnyebb zúzódásos, hámhorzsolásos sérüléseket szenvedett.

A gyanúsítottak tette akár 5 évtől 10 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető. Fiatalkorú B.J. gyanúsítottat korábban a Nyíregyházi Járásbíróság hasonló bűncselekmény miatt 2 évre próbára bocsátotta, a fenti tettét ezen próbaidő hatálya alatt követte el és jelenleg más büntetőeljárás is van folyamatban vele szemben. A másik három gyanúsított büntetlen előéletű, bár fiatalkorú D. M.-mel szemben korábban már volt büntetőeljárás lopás miatt. Ez alapján - a bíróság döntése szerint - fennáll a veszélye annak, hogy a gyanúsítottak szabadlábon hagyásuk esetén megszöknének, elrejtőznének a hatóságok elől vagy az eljárásban részt vevő személyek befolyásolásával megnehezítenék a bizonyítást. Fiatalkorú D.M. és B.J. gyanúsítottak előéletére tekintettel esetükben a bűnismétlés veszélyét is megállapította a bíróság. Mindezek alapján a bíróság elrendelte letartóztatásukat, és a fogvatartás helyéül az illetékes javítóintézeteket jelölte ki.

A végzés nem végleges, az ügyész és fiatalkorú D.M. gyanúsított védője tudomásul vette, míg a többi fél fellebbezést jelentettek be. A jogerős döntést a Nyíregyházi Törvényszék fogja meghozni.

 

Forrás: Nyíregyházi Törvényszék