Napközben javulhatnak a látási viszonyok, de az idő továbbra is ködös marad

Hétfőn az ország nagyobb részén párás, rétegfelhős idő lesz a jellemző, szakadozások nagyobb eséllyel az északkeleti, keleti országrészben fordulhatnak elő. Estére átmenetileg csökken a területi kiterjedése a rétegfelhőzetnek, majd ismét párássá válik a levegő, és egyre nagyobb területen köd, illetve rétegfelhőzet képződik.

Hétfőn napközben javulnak a látási viszonyok, de az ország nagyobb részén párás, rétegfelhős idő lesz a jellemző, szakadozások nagyobb eséllyel az északkeleti, keleti országrészben fordulhatnak elő. Számottevő csapadék nem lesz, legfeljebb gyenge eső, szitálás alakulhat ki. A Dunántúlon megélénkül, néhol megerősödik a déli, délkeleti szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 8 fok között valószínű. Késő estére -3 és +5 fok közé hűl le a levegő – tudhattuk meg az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Estére átmenetileg csökken a területi kiterjedése a rétegfelhőzetnek, majd ismét párássá válik a levegő, és egyre nagyobb területen köd, illetve rétegfelhőzet képződik. Számottevő csapadék nem várható, legfeljebb szitálás, a fagyos részeken ónos szitálás, esetleg jelentéktelen hószállingózás fordulhat elő. A délkeleti, keleti szelet néhol élénk lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +3 és -6 fok között alakul, az átmenetileg kevésbé felhős részeken hűlhet le jobban a levegő.

 

Forrás: hirado.hu