Mozdulj Nyíregyháza – Befejeződött az őszi idény, jön a folytatás januárban

Befejeződött a Mozdulj Nyíregyháza őszi idénye. Számos mozgásforma közül választhattak a város lakói, a tervek szerint pedig januárban folytatódik a program. Több százan sportoltak rendszeresen a megyeszékhelyen. 

Latin kardio fitnesz, jóga, alakformáló aerobik és tartásjavító torna. Csak néhány a Mozdulj Nyíregyháza mozgásformái közül, melyeken rendszeresen sportolhattak a város lakói. A Mozdulj Nyíregyháza nyolc évvel ezelőtt indult, akkor még csak néhány programmal, idén ősszel pedig már minden napra 5-6 foglalkozás jutott. Ezúttal is voltak sztárvendégek is, akik ingyenes órákat tartottak, így Béres Alexandra és Katus Attila is megmozgatta a megyeszékhely lakóit. Utóbbi szerint remek kezdeményezés a Mozdulj Nyíregyháza. Különösen ilyen stresszel teli időszakban. 

- A nehéz pillanatokban a mozgás a legjobb módszer a stresszoldásra, és ebben az időszakban nem csak a járvánnyal kell megküzdenünk, hanem egyébként is rosszabb a közérzetünk. Rövidülnek a nappalok, ködösek a reggelek, sokat segíthet mentálisan a sport – mondta Katus Attila edző. 


 
A járványos időszakban a Mozdulj Nyíregyháza óráit is online tartották, ősszel viszont 10 héten át újra személyesen találkozhattak az edzőkkel a résztvevők. 

-Nagyon várták már a rendszeresen sportolók, hogy végre újra személyesen vehessenek részt az órákon. Sajnos az ősz végén a negyedik hullám miatt csökkent egy kicsit a létszám, sokan óvatosak voltak, de úgy tervezzük, hogy januártól folytatódik a Mozdulj Nyíregyháza - mondta Hornyák Enikő sportreferens. 

Addig azt tanácsolják a szervezők a sportolóknak, hogy használják az ingyenes szabadtéri kondiparkokat és futópályákat, melyekből több is épült a közelmúltban a városban.