Mirr-Murr kalandjai a színházban
Már próbálják a Mirr-Murr kalandjai című darabot Puskás Tivadar rendezésében a Móricz Zsigmond Színházban. A meséskönyvek lapjairól vagy a méltán népszerű bábsorozatból ismerős és szeretett kedvencek most a Művész Stúdió színpadán kelnek életre, hogy megosszák a gyerekekkel szórakoztató és vagány csetlés-botlásaikat.

 

Szinte nincs is olyan gyerek, vagy felnőtt, aki ne ismerné Mirr-Murrt, a kandúrt, vagy társait, a szürke bundás kedves kis csacsit, Bóbicét, a néger babát, vagy Csinnadrattát, az ólomkatonát. A jó barátok különleges kalandokat élnek meg, bizonyítva ezzel, hogy a fantáziának és a jókedvnek valóban semmi sem szabhat határt. Csukás István nagysikerű bábjátéka megelevenedett már televíziósorozat formájában, illetve meséskönyvben is, novemberben pedig a Móricz Zsigmond Színház színpadán is láthatja a nagyérdemű. Igaz, ebben már nemcsak a Mirr-Murr kalandjait veszik alapul, hiszen Kardos Tünde író több Csukás könyvből válogatta össze az előadásnak való anyagot. – A csupa humor, ötlet, derű mesefűzér legfontosabb üzenete azonban nem változik: a hűségről és az összetartozásról szól. A magány leküzdéséről, a társkeresésről, hogy mi emberek nem tudunk egyedül élni, mindig kell, hogy egy társa legyen az embernek az életében – magyarázta Puskás Tivadar rendező.

A Mirr-Murr kalandjai Nyíregyházán kel újra életre, László Lili egyetemi hallgató, Illyés Ákos, Rák Zoltán, valamint Kosik Anita szereplésében. A bemutató november 3-án lesz, a Művész Stúdió színpadán, ahol a nézők útra megtapasztalhatják: együtt minden könnyebb, teljesebb és igazabb: a nevetés jobban cseng, és a rossz sem fáj annyira.

 

(Fotó: Móricz Zsigmond Színház)