Mindent a gyógynövényekről – Indul a könyvtár online előadássorozata

Dr. Hajdu Zsanett, gyógynövényszakértő biológus MINDENT A GYÓGYNÖVÉNYEKRŐL címmel nyolc héten át élő előadásban vár Mindenkit, keddenként 18 órától könyvtárunk Youtube csatornáján!

Első rész: 2020. május 5-én, kedden 18 órakor

Téma: Hogyan használjuk helyesen a gyógynövényeket jelen időszakunkban?

Az előadás a következő linken egyetlen kattintással elérhető:

https://bit.ly/MindentAgyógynövényekről

Az előadás alatt írásban kérdezni is lehet majd, a videó alatt megjelenő chat ablakban. A járvánnyal, betegség lefolyással, gyógynövényekkel kapcsolatos kérdéseket már most lehet gyűjtögetni! Az előadások utólag nem lesznek visszanézhetők, ezért bízunk benne, hogy ott tudnak lenni időben!   

Az első előadásról bővebben:

Zűrzavaros napjainkban nehéz eligazodni az eltérő útmutatások közepette, hogy mivel erősíthetjük egészségünk. Gyógynövényszakértő biológusként és a hazai, illetve dél-amerikai tradicionális gyógynövényhasználat kutatójaként ezt kísérlem meg az előadásban. Beszélünk az immunrendszer és a légző szervrendszer alapvető működéséről, és azokról a számunkra könnyen hozzáférhető növényekről, amelyek hozzájárulnak ezek egészségéhez, és amelyek kisimíthatják idegrendszerünket. Az általunk gyógynövényként ismert növényeken túl szó lesz fűszerekről, gyümölcsökről, zöldségekről, és egyéb élelmiszernövényekről, amelyek számunkra elérhetőek. Beszélünk néhány egyszerű természet adta módszerről is, amellyel jelen időszak feszültségét könnyedén enyhíthetjük magunkban.

Több infó az előadóról:

https://www.tropusokajandekai.hu/

https://www.facebook.com/tropusokajandekai/

Tematika:

1. téma: Hogyan használjuk helyesen a gyógynövényeket jelen időszakunkban? (COVID-19) Itt lesz élőben:  https://bit.ly/MindentAgyógynövényekről (05.05)

2. téma: Hit és hatóanyag: A gyógynövények hagyományos és modern alkalmazásai (05.12.)

3. téma: Gyógyító zöldségek (05.19.)

4. téma: A női egészségre ható gyógynövények

(lányok, nők, anyák, nagymamák)  (05.26.)

5. téma: A férfi egészségre ható gyógynövények (fiúk, férfiak, apák, nagyapák) (06.02.)

6. téma: A szívre és az érrendszerre ható gyógynövények (06.09.)

7. téma: Az idegrendszerre ható gyógynövények (06.16.)

8. téma: Az erdők titkos világa és gyógyító hatása - gyerekeknek is" (06.23.)

A második rész tartalmából:

2. téma: Hit és hatóanyag: A gyógynövények hagyományos és modern alkalmazásai (május 12. 18 óra)

Az előadásban az előadó Latin-Amerika-i és Kárpát-medencei utazásai mentén körbejárjuk a gyógynövények hagyományos és mai modern alkalmazásának világát. Beszélgetünk arról, hogy miként tesz szert tudására egy gyógyító és általa a népe, melynek a gyógyítója; hogy miként jut el ez a tudás a kutatókhoz, és ők mi mindenhez kezdhetnek vele: Áttekintjük, hogy hogyan lesz a gyógynövényből gyógyszer, hagyományos növényi gyógyszer vagy étrend-kiegészítő, s hogy melyiktől milyen hatást várhatunk, valamint megvitatjuk az egyes kategóriákhoz tartozó tényeket és félreértéseket. Beszélünk arról is, hogy egészségünk, gyógyulásunk érdekében mire figyeljünk, amikor gyógynövény tartalmú készítményeket vásárolunk a patikában vagy a herbáriában. Az előadás közben és azt követően lehetőség van személyes kérdéseinket is feltenni.

Még több részlet hamarosan!