Minden korábbinál több árus jelentkezett a Kertvárosi Garázsvásárra!

Október 7-én 9:00-tól a Fészek utcai Coop áruház és Orvosi rendelő előtti területen rendezik meg a IV. Kertvárosi Garázsvásárt és babaruha börzét, természetesen nem csak kertvárosiaknak!

Szeretettel várnak újra mindenkit, aki szeretne másnak feleslegessé vált, de használható dolgaiból szemezgetni. A rendezvény ingyenes, helyet és asztalokat biztosítanak, de az értékesítés regisztrációhoz kötött, melyhez kertvárosi lakcím/kötődés szükséges.

Amíg apa árul és anya vásárol, addig a kicsiket a Kertvárosi Közösségi Ház jóvoltából kézműves foglalkozással varázsolják el.

Értékesítői regisztrációkat a kertvarosigarazsvasar@gmail.com e-mail címre várták, 60 asztal telt meg.

Egy kis kedvcsináló

A rendezvény ötlete 2019. szeptemberében született. Az első alkalommal 31 asztallal. Az ötletgazdák, Pap István és Gagna Csaba kertvárosiak. Szerettek volna nonprofit módon, jószándékból, civil kezdeményezésként létrehozni egy közösségi teret. Anyagi forrásaik nem lévén mindenki társadalmi munkában járult hozzá a szervezéshez, szállításhoz, pakoláshoz.

Nagyon kedves, támogató partnerre leltek a NyírVV Nonprofit Kft. képviselőiben, akik hozzásegítettek az asztalokhoz.

Idén már 60+ lelkes árust fogadnak. Nagytöbbségben anyukák, egyre nagyobb számban gyerekek és tinik, de nagyik, nagyapák szeretnék, ha más is hasznát venné a számukra már feleslegessé vált ruháinak, sporteszközeinek, játékainak, könyveinek, dolgainak.

A gyermekeket a VMK Kertvárosi Közösségi Ház jóvoltából kézműves foglalkozással, arcfestéssel varázsolják el a helyszínen, hogy az édesanyáknak legyen ideje nézelődni. A helyi vendéglátóipari egység frissítőket, kávét és ebédre babgulyást kínál térítés ellenében, hogy az ebédről se kelljen gondoskodni.

A MJV Családsegítő központ segítségével egy utánfutót is kaptak, ahová a végképp feleslegessé vált ruhákat, játékokat, sportszereket el lehet majd helyezni, hogy azok a legmegfelelőbb helyre, hátrányos helyzetű családokhoz kerüljenek.

Ami újdonság, szeretnék közelebb hozni az itt működő szolgáltatókat, aktivitást vállalókat, kereskedőket. Lesz egy üzenőfal, amire kihelyezhetik tevékenységüket, amelyet a Kertvárosban végeznek vagy értékesítenek vagy vállalnak. Pl. klímaszerelés, bútorszerelés, kertrendezés, gyermek megőrzés, korrepetálás, nyelvoktatás, jógaoktatás, kutyasétáltatás stb. Bárki lefotózhatja, elteheti magának az információt későbbre és ha összejön az együttműködés, az itt élő közösséget gyarapíthatják vele.