Mikulásjárat, egészségügyi séta és élő betlehem – Adventi programok a Jósavárosban

A jósavárosi Mikulással elkezdődött a városrész adventi programsorozata. A Szent Imre Plébánia és az iskola közös műsora, forró tea, sütemény és egy karácsonyi pompába öltöztetett Mikulásjárat is várta az érdeklődőket múlt hét pénteken. A Jósaváros az Együtt a Családért Kulturális Egyesület által ebben az évben is csatlakozott a Világító Adventi Kalendárium országos kezdeményezéshez.

Karácsonyi dalokat énekeltek a Szent Imre gimnázium és általános iskola diákjai a jósavárosi Mikulás programon. Mennyből az angyal, Csendes éj, Pásztorok, pásztorok – ezekkel a dallamokkal igazi ünnepi hangulatot teremtettek az intézmény előtt.

Jósavárosi Mikulás

Múlt hét pénteken kezdődött el a városrészben az adventi programsorozat, ennek első rendezvényén forró teával kínálták a vendégeket, de természetesen sütemény és szaloncukorosztás is volt. A legnépszerűbb program a karácsonyi pompába öltöztetett Mikulásjárat volt.

A cipőcskét, csizmácskát el ne felejtsd megtisztítani” – hívta fel a gyerekek figyelmét a nagyszakállú.

A gyerekek kis vonattal járhatták körbe a Jósavárost, és természetesen velük utazott a Mikulás is.

Adventi programsorozat

A városrészben nagy hangsúlyt fektetnek a közösségépítésre, több egyesület fogott össze idén is az adventi programok sikerességéért.

Sokat teszünk azért, hogy mindenki élménydús és programokban gazdag karácsonyi ünnepségben részesüljön. Ennek ez az első állomása, ez a jósavárosi Mikulás érkezése, amire már nagyon készültünk. Kiemelten fontos az, hogy a civil szervezeteket Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata nagyon támogatja évről évre, és ez is annak köszönhető, hogy sikeresen pályáztunk egy pályázati programon, amely az önkormányzathoz kötődik és így meg tudjuk valósítani ezt a rendezvényt. Nagyon örülünk, hogy most is ennyien vannak, már évek óta szervezzük a Mikulás ünnepséget és azt gondolom, hogy évről évre többen vannak, mert az emberek fontosnak tartják, hogy egy picit együtt legyenek” – nyilatkozta Nagy Szabina önkormányzati képviselő.

December 12-én Mikulás sétát szerveznek az Erdei Tornapályán reggel 9 órától, majd december 16-án déltől este 7 óráig adventi programot szerveznek, ahol a színpadi műsorok mellett élő betlehem is lesz.

Világító Adventi Kalendárium

A Jósavárosban működő Együtt a Családért Kulturális Egyesület ebben az évben is csatlakozott a Világító Adventi Kalendárium országos kezdeményezéshez.

24 ablak, 24 feldíszített adventi kalendárium, amit a jósavárosi lakosok szívvel-lélekkel készítettek. A tavalyi évben is sikeresek voltunk, hiszen mind a 24 ablakot kivilágították a Jósavárosban, ez az idei évben is úgy alakult, hogy már megvannak az ablakok gazdái” – mondta Turóczi Kinga, az Együtt a Családért Kulturális Egyesület koordinátora.

Tavaly nemcsak az ablakdíszítők kaptak fontos szerepet, az ablakkeresőket egy játékra hívták, ezt valószínűleg ebben az évben is meghirdeti majd az egyesület a közösségi oldalán. December 24-ig érdemes nyitott szemmel járni és feldíszített ablakokat keresni a Jósavárosban.

Kapcsolódó galéria

Mikulás a Jósavárosban 2022