Nyíregyházi tervezőgrafikus a hazai TOP 100-ban

Mikulás előtt néhány nappal, 2022. december 2-án mutatták be Budapesten, a Képzőművészeti Egyetem könyvtárában Vasvári Péter Magyar Tervezőgrafika TOP 100 című könyvét. 

Miért fontos ez nekünk, nyíregyháziaknak?

Bán Annamari, Nyíregyházán élő és dolgozó tervezőgrafikus-tipográfusnak két alkotása is helyet érdemelt magának a kötetben, ami az elmúlt évek 100 kiemelkedő alkotását mutatja be.

Az idén tavasszal meghirdetett pályázatra változatos témákban nevezhettek a grafikusok: logókkal, komplett arculatokkal, weboldal- és csomagolástervekkel, lemezborítókkal, plakátokkal, bélyegekkel vagy bármilyen színes anyaggal, amit ügyfeleik számára, diplomamunkaként, esetleg saját szórakoztatásukra terveztek.

Nemzetközi zsűri döntött arról, hogy ki kerülhet a gyönyörű, aranyozott borítós albumba.

A válogatás váratlan fordulatokat is tartogatott. 

Első körben – a neves bíráló szakemberek mustrája után – mindenkit értesítettek, akiknek beválogatták a munkáját. 

Aztán jött a meglepetés, a pályázók újra izgulhattak: kiderült, hogy a TOP 100 pályamű kap lehetőséget a nyomtatott kötetben való megjelenésre, a többi nívós alkotás pedig egy e-könyvben kap helyet.

Bán Annamari a második körben is helyt állt, egy logó- és egy lemezborító-terve bekerült a kiadványba, további alkotásai pedig az e-könyvben láthatók.

Nem ez az első elismerés, amit a Studio Verzal alapítója és kreatív vezetője, a METU Tipost egykori hallgatója magáénak tudhat. Munkáival a most megjelent Magyar Tervezőgrafika TOP 100 kötet mellett találkozhatunk a Magyar logók és a Tipográfia Magyarországon a XXI. században című, szintén zsűrizett munkákat felsorakoztató albumokban is.

Gratulálunk Annamarinak, aki az elmúlt másfél évtizedben számos helyi, magyar és külföldi vállalkozást segített már arculat-, csomagolás- és weboldal tervezéssel!