Sikeres évet zárt a Michelin Hungária Kft. nyíregyházi gyára – 2020-ra is sok a terv

Sikeres év volt a 2019-es a Michelin Hungary Kft. nyíregyházi gyárában. Két meghatározó mérföldkő volt, az egyik egy szociális program megvalósítása, amely a dolgozói elégedettség javítását szolgálja, a másik pedig a termékportfólió átalakítása volt.

Így már képesek lettek 22-23 colos abroncsok gyártására, ami egyedülálló Európában, emellett elindult az okosabroncsok gyártása is, ez azt jelenti, hogy az abroncsok belsejében mikrochippek vannak elhelyezve, ezekre adatok vannak írva és ezt a végső felhasználók is tudják használni. A fejlesztések 2020-ban sem állnak meg a gyárban.

2020-ban szeretnénk tovább haladni azon az úton, amit elkezdtünk 2019-ben, tehát folytatjuk a dolgozói szociális programunkat, illetve tovább haladunk az egyre bonyolultabb abroncsok gyártásában és az egyre kisebb szériák gyártásában. Azok a projektek, amiken dolgozunk, azt a célt szolgálják, hogy minél többet tudjunk gyártani ezekből a nagyon nagy méretű abroncsokból és minél inkább képesek legyünk arra, hogy gazdaságilag hatékony módon, minél többféle terméket tudjunk gyártani egy-egy nap.

– mondta el dr. Nemes Attila, a Michelin Hungária Kft. nyíregyházi gyárának igazgatója.

A Michelin Hungária Kft. már hatvan éve van jelen városunkban, jelenleg 1200-an dolgoznak a nyíregyházi gyárban. Már a kezdetektől kiemelt figyelmet fordítanak a társadalmi szerepvállalásra. 2019-ben például másfél millió forinttal támogatták a Vakok és Gyengénlátók Szabolcs-Szatmár-Bereg-Megyei Egyesületét, az elmúlt évtizedben pedig folyamatosan megszervezik a Michelin Bringafesztivált.