Megyei kórház: „Túl vagyunk a százezredik oltáson intézményünk oltópontjain”
Fotó: Balázs Attila, MTI/MTVA

„Túl vagyunk a 100 ezredik oltáson is intézményünk oltópontjain, és ezen a héten további húszezer oltást adnak be munkatársaink” – jelentette be a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház hivatalos közösségi oldalán.

„A megyében folytatódik a pedagógusok és a praxisokból delegált regisztráltak oltása, valamint a háziorvos kollégák is hozzánk hasonló aktivitással oltják az oltásra várakozó betegeiket.

Köszönjük a lakosság fegyelmezettségét, köszönjük együttműködésüket az egészségügyi dolgozókkal, az oltási csoportokkal. Köszönettel tartozunk azoknak is, akik betegség vagy más akadály miatt nem tudják a második oltást felvenni, és azt jelzik az oltópontokon.

A szakemberek arra hívják fel a figyelmet, hogy a lehető legnagyobb védettség kialakulásához nagyon fontos a második oltások felvétele. Saját tapasztalataink is azt igazolják, hogy a koronavírus-fertőzés súlyos szövődményeinek elkerüléséhez szükség van az ismétlő oltás immunválaszt megerősítő hatására is.

Ne feledjék, hogy az első oltás után ugyanúgy be kell tartanunk a védekezés szabályait, a távolságtartást, a maszkviselést, mint előtte, hiszen a fertőzés kockázata nem szűnik meg teljesen.

Ezzel nem csak magunkat, de hozzátartozóinkat, barátainkat is megvédhetjük az esetleges betegségtől.

Vigyázzunk egymásra, vigyázzunk magunkra! Éljenek az ingyenes első és második oltás lehetőségével a biztonságunk, a biztonságuk érdekében!” – írják bejegyzésükben.

 

Forrás:  Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház