Megyei kórház: „Az önkéntességhez szív és szándék kell”
Fotó: Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház hivatalos közösségi oldalán köszönte meg az egészségügyi szakemberek munkáját segítő önkéntesek fáradozását.

„Az önkéntességhez szív és szándék kell. A járványhelyzet ideje alatt sok-sok önkéntes segíti munkánkat, elsősorban az oltások megszervezésében, lebonyolításában. Az önkéntesség felelősség, felismerése annak, hogy felelősségünk van egymás iránt. Az emberek kezdik megtalálni egymás kezét, rátalálnak arra az életérzésre, hogy nem vagyunk egyedül, társaink vannak még a nehéz küzdelemben is.” – osztotta meg a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház hivatalos közösségi oldalán.

A kórház beszámolója szerint a civil segítségnyújtás számtalan nemes gesztusban is megnyilvánult az elmúlt egy évben. Az oltópontokon olyan civilek is segítik a munkát, akik közművelődésben, a kultúra valamelyik területén, vagy az egészségügytől merőben eltérő területről érkeztek.

„Kedvességükkel, segítő szándékukkal nagyon sokat segítenek az oltások zavartalan lebonyolításában, abban, hogy az oltásra érkezők minden információt megkaphassanak a helyszíneinken. Csendben, kedvesen teszik a dolgukat. A nyíregyházi Váci Mihály Kulturális Központból érkezett Kobzos Judit, egyike annak a közel húsz embernek, akik a kórházba vagy háziorvosok mellé érkeztek, akár hétvégéjüket is feláldozva. Juditnak már nagyon hiányzott, hogy emberekkel dolgozzon. Szerinte az oltásra érkezőknek nagyon jólesik a segítség, a beszélgetés, a figyelem, és a többség elégedetten távozott az oltópontokról. A legkedvesebb története, amikor az egyik hölgy örömében elsírta magát, mert úgy érezte, születésnapi ajándék számára az oltás, mert nem kell félnie attól, hogy a vírus győzedelmeskedjen felette. Itt vannak velünk az önkéntesek, idejüket áldozva egy olyan összefogásért, melynek egy a célja: minél több embertársunk juthasson oltáshoz, ezáltal védettséghez. Köszönjük munkájukat!” – írják bejegyzésükben.

 

 

Forrás: Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház